Hamidiye Mahallesindeki Uyuşturucu Operasyonunda Şehit Olan Polis Memurunun Hikayesi ve Son Durum

Son dakika: Kağıthane'de uyuşturucu operasyonunda polise silahlı saldırı! 1 polis şehit, 1 saldırgan ölü ele geçirildi

Hamidiye Mahallesi’ndeki Ferman Caddesi üzerinde, 00.30 sıralarında gerçekleştirilen bir operasyonda, uyuşturucu ticareti yapıldığı tespit edilen bir adrese müdahale edildi. Ancak, polis ekiplerine ateş açıldı ve bu saldırı sonucunda 2 polis memuru yaralandı. Yaralı polis memurları, olay yerine gelen ambulanslarla hastaneye götürüldü. Ne yazık ki, bu çatışmada yaralanan polis memurlarından Hakan Telli şehit oldu.

Çevredeki durumu fark eden polisler, destek için Özel Harekat ve Çevik Kuvvet ekiplerini çağırdı. Yaralı polis memurları, Profesör Doktor Cemil Taşçıoğlu Şehir Hastanesi ve Seyrantepe Hamidiye Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne nakledildi. Hayati tehlikelerinin olduğu belirtilen polislerin yakınları ve aileleri, hemen hastanelere akın etti.

Polis ekipleri, çatışmanın yaşandığı eve yeniden girmek istedi ve çatışmalar devam etti. Bu çatışmalarda saldırganlardan biri olan Diyar A., ölü olarak ele geçirildi. O.A., A.A., K.T. ve G.D. isimli diğer saldırganlar ise gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslardan birinin yaralı olduğu bilgisi de verildi.

İstanbul İl Emniyet Müdürü Zafer Aktaş, operasyon sonrasında olay yerine giderek inceleme yaptı ve ekiplerden bilgi aldı. Olayla ilgili incelemeler hala devam etmektedir.

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 25 Ağustos 2023 tarihinde saat 01.55 sıralarında Kağıthane’nin Hamidiye Mahallesi’ndeki bir adrese uyuşturucu madde imal ve ticareti suçuyla ilgili bir ihbar geldiği belirtildi. Olay yerine giden polis ekibine, adrese giriş sırasında içerideki kişiler tarafından uzun namlulu silahlar ve tabancalarla ateş açıldığı aktarıldı. Bu saldırı sonucunda görevli polis memurlarından Hakan Telli ve A.Y.Ç. ağır şekilde yaralandı. Ekiple birlikte çağrılan takviye ekiplerin müdahalesiyle D.A. ölü olarak ele geçirilirken, O.A. yaralı olarak, G.D., K.T. ve A.A. ise sağ olarak yakalandı. Yaralı polis memuru A.Y.Ç.’nin tedavisi devam etmektedir. İlgili konuyla ilgili soruşturma devam etmektedir. Şehit olan polis memuru Hakan Telli’nin cenazesi bugün saat 11.00’de İstanbul Emniyet Müdürlüğü Vatan Yerleşkesi’nde yapılacak törenin ardından memleketi Tokat’a gönderilecektir. Hakan Telli, İzmir’de katıldığı Emniyet teşkilatımıza 2007 yılında katılmış olup evli ve iki çocuk babasıydı. Tüm milletimize başsağlığı dileriz.