Hamile Kadına Şiddet Olayı Akhisar’da

O maganda artık dışarıda... 58 günde tahliye oldu

Akhisar’da Hamile Kadına Şiddet Olayı

Akhisar ilçesinde 16 Ağustos’ta meydana gelen olayda, Yılmaz Akman adlı kişi, birlikte yaşadığı 5.5 haftalık hamile partneri Sude Naz Atak’ı sokak ortasında tekme, tokat yumrukla öldüresiye döverek hakaretlerde bulunmuştu. Çevredekilerin uzun süre tepkisiz kalmasıyla olay yaşanırken, çiftin 3 yaşındaki oğlu da bu şiddet olayını şahit olmuştu.

Atak’ın çığlık atarak yardım istemesi üzerine, bir kişi ve çevredeki esnaf tarafından müdahale edilerek kurtarılmış, polis ekipleri de Akman’ı olay yerinden uzaklaştırmıştı. Akman gözaltına alınmış, Atak ise hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınmıştı. Yapılan işlemlerin ardından Akman tutuklanmış, Atak için ise koruma kararı alınmıştı.

Yargı sürecinin devam ettiği olayda, Yılmaz Akman hakkında ‘kasten yaralama’ ve ‘alenen hakaret’ suçlarından dava açılmıştı. Duruşma sırasında savcı, Akman’ın suçlu bulunarak cezalandırılmasını talep etmiş, Akman ise suçunu kabul ederek hâkim karşısına çıkmıştı. Hâkim, verdiği kararla Akman’ı ‘alenen hakaret’ suçundan 9 ay 15 gün, ‘kasten yaralama’ suçundan 15 ay hapis cezasına çarptırmış ve adli kontrol şartıyla serbest bırakmıştı.