Hamit Can S. ve Özlem Y.: Kararın İtirazı konusunda görüşmeler

4 ay yaklaşmak yok

Avukat Özlem Y. İddiaları Reddetti: “Hamit Can S. Beni Darp Etti ve Tehdit Etti”

İddialara göre, 14 Haziran 2024 tarihinde Özlem Y. ile sevgilisi Hamit Can S. arasında yaşanan tartışma sonrasında Hamit Can S., avukat sevgilisini darp edip evde kilitleyerek silahla tehdit etmiş. Ardından Hamit Can S. tarafından ısrarla en az 30 kez telefonla arayıp taciz edilen Özlem Y., telefonlarına cevap vermediği için tehdit ve hakarete maruz kalmış.

Özlem Y., yaşadığı darp ve tehdit olaylarını savcılığa şikayet ederek Hamit Can S.’den korunma talebinde bulunmuş. Aile mahkemesine başvuran Özlem Y., günlük hayatına devam edebilmesi için Hamit Can S.’nin kendisine yaklaşmamasını ve silahına el konulmasını istemiş. Talebi kabul eden aile mahkemesi, Hamit Can S.’nin 4 ay boyunca Özlem Y.’ye yaklaşmamasına karar vermiş. Mahkeme ayrıca, bu karara uymaması halinde Hamit Can S.’nin 3 ila 10 gün arasında hapis cezası alacağını belirtmiş.

Ancak karara itiraz eden Hamit Can S., iddiaları reddederek kendisinin şiddet mağduru olduğunu ileri sürmüş. İtiraz dilekçesinde, Hamit Can S.’nin Özlem Y. tarafından hakarete uğradığı, darp ve tehdit edildiği iddia edilerek silahların iadesi gerektiğini savunmuş. Dilekçede, “Müvekkil müteahhitlik yapıyor, işi gereği silahlara ihtiyaç duyuyor. Haksız ve mesnetsiz alınan kararın kaldırılmasını talep ediyoruz” ifadelerine yer verildi.