Hamza Onat: Tarımda 40 Yılın Emek Hikayesi

Çiftçi babanın gururu: 10 çocuğundan 4'ü doktor, 3'ü öğretmen, 3'ü mimar ve mühendis oldu




Çiftçi Hamza Onat’ın 40 Yıllık Emek Öyküsü

Çiftçi Hamza Onat’ın 40 Yıllık Emek Öyküsü

Yüksekova’nın Kadıköy köyünde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan Hamza Onat, 40 yıldır zorluklara göğüs gererek tarım alanında emek veriyor. Her yıl köyde farklı bölgelere meyve ve sebze eken Onat, aynı zamanda kendi bahçesine arı kovanları da yerleştiriyor. 10 çocuğunu okutarak meslek sahibi yapan Onat, çiftçilik ve aile yönetimindeki başarısıyla öne çıkıyor.

Yüksekova İlçe Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Emin Yiğit, Onat’ı ziyaret ederek, çiftçilik ve tarımsal faaliyetlerindeki başarısından dolayı tebriklerini iletti.

Hamza Onat, 69 yaşına geldiğini belirterek, “Ben meslek olarak çiftçiliği seviyorum. 200 dönüme yakın arazim var ve hiç yılmadan her yıl ekim yapıyorum. Bahçemde çeşitli meyve ağaçları ve sebze ürünleri yetiştiriyorum. Toprağıma özen gösteriyorum ve kendi ihtiyaçlarımı buradan karşılıyorum. Dışarıya bağımlı olmamak için herkesin toprağını işlemesini tavsiye ederim” dedi.

Çocuklarına çiftçilikle ilgilenmeyi öğreterek büyüttüğünü söyleyen Onat, “10 çocuğumdan 4’ü doktor, 3’ü öğretmen, 2’si mimar, 1’i mühendis oldu. Onları meslek sahibi yapmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Herkese böyle bir imkanın nasip olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.