Hava Durumu: Hafta Sonu İstanbul’da Fırtına ve Yağmur Bekleniyor

İstanbullular dikkat! AKOM ve Meteoroloji'den sağanak ve fırtına uyarısı: Kuvvetli olacak



Hava Durumu Haberi

Ülkemizde Hava Durumu Tahmini

Ülkemiz genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu bir hava bekleniyor. Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeyi ve batısı, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeyi ile Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman, Gaziantep, Kilis, Elazığ, Van ve Hakkari çevrelerinde sağanak yağışlar ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlar gözlemlenecek.

Genel olarak toz taşınımı olacağı tahmin ediliyor ve hava sıcaklığında belirgin bir değişiklik beklenmiyor. Güney kesimlerde sıcaklıklar mevsim normallerinin üzerinde seyrederken, diğer yerlerde normalleri civarında seyretmesi bekleniyor.

Rüzgarın Marmara ve Ege kıyılarında kuzey, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun güneybatısında güney yönlerden kuvvetli şekilde (40-70 km/saat) eseceği tahmin ediliyor.

Uyarılar

“Rüzgarın, Marmara ve Ege kıyılarında kuzey, Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun güneybatısında güney yönlerden kuvvetli (40-70 km/saat) olarak esmesi beklendiği için yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır. Güney, iç ve doğu kesimlerde toz taşınımı görülmesi beklenmekte olup yaşanabilecek olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.”

13 İlde Sarı Kodlu Alarm

Meteoroloji’den 13 ile sarı kodlu uyarı geldi: Antalya, Balıkesir, Burdur, Çanakkale, Edirne, Hakkari, Isparta, İstanbul, İzmir, Kırklareli, Muğla, Tekirdağ, Van

İstanbul İçin AKOM Uyarısı

İstanbul genelinde hafta sonu yer yer kuvvetli sağanak yağmur geçişleri yaşanması ve rüzgarın fırtına şeklinde esmesi bekleniyor. Pazar sabah saatlerine kadar etkili olması beklenen hava sistemi nedeniyle dikkatli olunmalıdır.

Sağanak Fırtına Etkili Olacak

Hafta sonu için yapılan tahminlere göre rüzgarın etkili olması bekleniyor. İstanbul, Trakya, Çanakkale ve Balıkesir, İzmir, Antalya, Isparta ve Muğla çevrelerinde güçlü ve kısa süreli fırtına bekleniyor. Akşam saatlerinden itibaren yağışlı bir hava gözlemlenirken, sıcaklıkların 14-18 derece aralığında seyretmesi bekleniyor.