Hava Durumu Tahminlerine Göre Türkiye’de Yağışlı ve Sıcak Bir Hafta Sonu Bekleniyor

Türkiye genelinde aşırı sıcak alarmı! İşte İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer bölgelerde beklenen hava durumu

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmeye göre, ülkenin kuzeydoğu kesimleri ile Doğu Akdeniz’in iç kesimlerinde parçalı, yer yer çok bulutlu hava bekleniyor. Doğu Karadeniz kıyılarının iç kesimleri, Antalya’nın batısının iç kesimleri ve Muğla’nın iç kesimlerinde ise yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların görülmesi tahmin ediliyor. Diğer bölgelerde ise az bulutlu ve açık bir havanın hakim olması bekleniyor.

Sıcaklık değerlerinde önemli bir değişiklik beklenmemekte olup, Marmara ve Kıyı Ege bölgelerinde mevsim normallerine yakın, diğer bölgelerde ise mevsim normallerinin 6 ila 9 derece üzerinde seyretmesi tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle kuzey yönlerden, yurdun güney ve doğu kesimlerinde hafif, ara sıra orta kuvvette esecek. Marmara’da ise kuzeydoğu yönlerden kuvvetli rüzgar (40-60 km/saat) bekleniyor.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, bugün Marmara ve Kıyı Ege’de sıcaklıkların mevsim normallerine yakın olacağını, yarın ve salı günü ise Ege ve Akdeniz bölgelerinde ortalamanın 5-6 derece üzerinde seyredeceğini belirtti. Ayrıca, Marmara’da devam eden kuzeyli rüzgarın nem artışına sebep olduğunu ve bu nedenle İstanbul’da bunaltıcı bir hava oluşabileceğini söyledi. Karadeniz sahilinde ise denize girmenin tehlikeli olabileceğine dikkat çekti.

Önümüzdeki günlerde bazı illerde hava sıcaklıklarının şu aralıklarda seyredeceği tahmin ediliyor:
– Ankara: 33-38 derece
– İstanbul: 28-34 derece
– İzmir: 32-34 derece
– Kayseri: 37-40 derece
– Adana: 38-45 derece
– Hatay: 36-42 derece
– Mersin: 36-43 derece
– Kahramanmaraş: 38-45 derece
– Osmaniye: 38-45 derece
– Konya: 38-40 derece
– Hakkâri: 34-37 derece
– Diyarbakır: 43-44 derece
– Gaziantep: 39-43 derece
– Adıyaman: 39-44 derece
– Şanlıurfa: 41-45 derece

Bu video da ilginizi çekebilir.