Hava Durumu Uyarıları ve Tahminler: 18 İl Sarı Kodlu!

Meteoroloji hava durumu tahminini paylaştı: 18 ilde sarı kodlu alarm! Orhan Şen yağışlar için tarih verdi

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre ülkemiz genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara’nın kuzey ve doğusu, Güney Ege kıyıları, Akdeniz, İç Anadolu (Çankırı hariç), Doğu Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu ile Kütahya, Afyonkarahisar, Bolu, Düzce, Zonguldak, Tokat ve Ordu çevrelerinde sağanak yağışlar bekleniyor. Meteoroloji uzmanları, yağışın Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt, Batman ve Diyarbakır’ın doğu, Erzurum’un batı çevrelerinde yer yer kuvvetli olabileceği uyarısında bulunuyor.

Hava sıcaklığının; İç Anadolu’nun güney ve doğusu, Orta ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu ve Güneydoğu Anadolu’nun batısında 2 ila 6 derece azalacağı, diğer bölgelerde önemli bir değişiklik olmayacağı tahmin ediliyor. Rüzgar genellikle güney ve batıdan esecek. Marmara’da kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgarlar beklenirken, Kuzey Ege kıyıları ve Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi tahmin ediliyor.

Meteoroloji uzmanları, Doğu Akdeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzeybatısı, Sivas, Ordu, Muş, Bitlis, Şırnak, Siirt, Batman ve Diyarbakır’ın doğu, Erzurum’un batı çevrelerinde yaşanabilecek sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiğini vurguluyor. Ayrıca Kuzey Ege kıyılarında kuzey ve kuzeydoğudan, Doğu Akdeniz ile Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatıdan kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi beklendiğinden, bu bölgelerde dikkatli olunması önemle belirtiliyor.

Meteoroloji, pazar günü için 18 ilde sarı kodlu uyarıda bulundu. Hatay, Osmaniye, Adana, Kahramanmaraş, Sivas, Tunceli, Erzincan, Bayburt, Gümüşhane, Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Diyarbakır, Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak bölgelerinde halkın dikkatli olması gerektiği uyarısı yapılıyor.

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen sosyal medyadan yaptığı paylaşımda ise hafta sonuna doğru Batı bölgelerinde yağışların artacağını, doğu bölgelerinde ise devam edeceğini bildirdi. Yağışlarla birlikte bazı illerde gökgürültülü sağanak yağmur, su baskını gibi olumsuzluklar görülebileceğini belirtti. İstanbul’da hava sıcaklığının 18, İzmir’de ise 25 derece olacağını aktardı. Önümüzdeki hafta yağışların azalacağını ve sıcaklıkların ortalama değerlere döneceğini söyleyen Şen, sonbaharın da etkilerini hissettireceğini dile getirdi.