Hava Durumu Uyarısı: Yağışlı ve Rüzgarlı Bir Güne Hazır Olun!

Tüm yurtta hava durumu tahmini! Prof. Dr. Orhan Şen, "Aşırı sıcaklar bitti" diyerek uyardı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son değerlendirmelerine göre, yurdun kuzey, iç ve batı kesimleri parçalı ve çok bulutlu olacak. Marmara, Ege ve Batı Akdeniz ile İç Anadolu’nun kuzey ve batı, Batı Karadeniz’in iç, Orta ve Doğu Karadeniz kıyı illerinin iç kesimleri ve Samsun’un aralıklı ve yerel sağanak yağış alması bekleniyor. İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’nin doğu çevrelerinde ise yerel olarak kuvvetli yağışlar görülebilir. Bu nedenle, olumsuzluklara karşı dikkatli olunmalıdır.

Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul için de uyarılarda bulundu. Bugün salı olduğunu belirten Şen, Ege’nin kıyı kesimleri, İzmir, Aydın, Manisa, İstanbul, Çanakkale, Balıkesir, Tekirdağ, Kırklareli ve Edirne’nin doğu çevrelerinde yerel kuvvetli yağışların görüleceğini söyledi. Rüzgarın Marmara ve kıyı Ege’de kuvvetli esmesi bekleniyor. Sıcaklıklarda ise önemli bir değişiklik olmayacak. İstanbul’da sabah saatlerinde yerel kuvvetli olmak üzere, aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Bu nedenle, yağışlara karşı dikkatli olmak önemlidir.

Orhan Şen, aşırı sıcakların sona erdiğini ve bundan sonra sağanak yağışlara karşı dikkatli olunması gerektiğini belirtti. İstanbul’da yağışların devam ettiğini ve iç Ege bölgesinde de yağmurun olduğunu ifade eden Şen, sıcaklıkların mevsim ortalamalarında seyredeceğini dile getirdi. İstanbul’da sıcaklık 29 derece olacak ancak yağışların etkisiyle bunaltıcı bir hava olmayacak. Önümüzdeki haftanın da benzer şekilde devam etmesi bekleniyor. Cuma gününe kadar hafif yağışlar görülecek. Sonrasında sıcaklıklar devam edecek fakat bunaltıcı seviyelere ulaşmayacak. Henüz sonbahar gelmedi, Ekim ayında gelmesi bekleniyor.

Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege bölgesinde kuvvetli eseceğine değinen Şen, saatte 25-40 km hızla esecek olan rüzgarın deniz sıcaklıklarının yüksek olmasından dolayı yıldırımlı, gök gürültülü sağanak yağışlara neden olabileceğini söyledi. Dolayısıyla, bu yağışlara dikkat etmek önemlidir.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Aydın, Çanakkale, İstanbul, Muğla, Balıkesir, Edirne, İzmir, Manisa, Kırklareli ve Tekirdağ için sarı kodlu uyarı verirken, Kırklareli ve Muğla için ise turuncu kodlu uyarı verildi. Halkın bu uyarıları dikkate alarak, olası risklere karşı tedbirli olmaları önemlidir.