“Hayvanların Eşsiz Dünyasına Yolculuk: Göz Alıcı Bir Sergi Deneyimi”

Bu hayvanları çok sevdik

Prestijli Bir Sergiyi Bekleyen heyecan

Sabah 10:00’dan akşam 20:00’ye kadar açık olacak, hem oldukça ilginç hem de benzersiz bir sergi sizleri bekliyor. Ziyaretçilere, hayatın çeşitliliğini ve evrensel benzerliklerini keşfetme olanağı sağlayan bu güzel organizasyon, dünyadaki diğer canlı türlerine karşı daha fazla saygınızı artırmanızı hedefliyor ve bu çeşitliliğin korunmasını tavsiye ediyor.

Sanat ve Bilim’in Muhteşem Birleşimi: Plastinasyon Tekniği

Serginin belki de en ilgi çekici yanı, her biri ayrı bir sanat eseri olan hayvan bedenleri. Bu bedenler, Prof. Dr. Gunther von Hagens tarafından geliştirilen plastinasyon tekniği sayesinde çürümeye karşı korunarak sanatsal bir sunumla sergileniyor. Türkiye’deki bilimsel danışmanlık görevini İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa üstlenirken, küratörlüğünü ise Dr. Angelina Whalley yapıyor.

Heyecan Verici Eserlerle Bir Sergi Deneyimi

Sergi, tam 1200 metrekarelik geniş bir alanda gerçekleştiriliyor ve içerisinde birbirinden etkileyici eserler bulunuyor. Ağırlığı tam 3.2 ton olan 6×3 metrelik dişi fil Samba’nın yanı sıra, 6 metrelik bir zürafa, 275 kilogram ağırlığındaki 2.5 metrelik bir boz ayı, 27 kilogram yeşillik tüketen 200 kilogramlık bir goril, dağ keçileri ve ağzında yemiyle birlikte bir köpek balığı da dahil olmak üzere 100’den fazla hayvan figürü ziyaretçileri bekliyor.