“HDP Esenyurt İlçe Binasında Yapılan Arama Sonucunda Verilen Mahkeme Kararları Açıklandı”

HDP Esenyurt ilçe başkanına terör örgütü üyeliğinden hapis cezası

İstanbul 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada, tutuksuz sanık Ercan Sağlam, mahkeme salonuna getirildi. Diğer tutuksuz sanık Dilan Karakoyun ise duruşmaya SEGBİS aracılığıyla katıldı. Duruşma sonunda mahkeme heyetine sanıkların son sözleri sorulduğunda, her iki sanık da beraatlerini talep etti. Sanık avukatları ise müvekkillerinin suçsuz olduklarını ve ceza verilmesinin haksızlık olacağını belirterek beraatlerini istediler.

Mahkeme heyeti, sanık Ercan Sağlam’a “Terör örgütü üyeliği” suçundan 7 yıl 6 ay hapis cezası verdi. Ancak “Terör örgütü propagandası yapmak” suçundan beraatine karar verdi ve adli kontrol altında yurt dışına çıkışını yasakladı. Sanık Dilan Karakoyun’a ise “Terör örgütü üyeliği” ve “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından beraat kararı verildi.

İddianamede belirtilene göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nca hazırlanan iddianamede, sosyal medya platformları Instagram ve Twitter’da yapılan paylaşımlar sonucunda HDP Esenyurt İlçe binasının arandığı ve el koyma kararı alındığı ifade edildi. İlçe binasında yapılan aramalarda, Abdullah Öcalan’ın posterleri ve materyallerinin bulunduğu tespit edildi. Ayrıca, Gençlik Kültür Merkezi’nde yasaklı veya örgüt ideolojisine ait yayınların bulunduğu bir kütüphane ve duvarlarda PKK/KCK lideri Abdullah Öcalan’ın portresiyle birlikte örgüt mensuplarının resimlerinin yer aldığı tespit edildi. Ayrıca bir laptopun içerisinde bir şarkıda örgütün propagandası niteliğinde sözlerin yer aldığı belirtildi. İddianameye göre, tutuklanan HDP Esenyurt İlçe Eş Başkanı Ercan Sağlam’ın makam odasında da Abdullah Öcalan’ın resmi bulunmuştu. İddianame, sanıklar Ercan Sağlam ve Dilan Karakoyun hakkında “Terör örgütü üyeliği” ve “Terör örgütü propagandası yapmak” suçlarından 25 yıla kadar hapis cezası talep ediliyordu.