“Hediye Edilen Lüks Hayat, Cezaevi ve Hastane Arasında”

Fenomenler soruşturmasında tutuklanmışlardı! Nihal Candan hastalığa yakalandı, 37 kiloya kadar düştü

Nihal ve Bahar Candan Kardeşler Lüks Yaşamlarının Bedelini Çetelerle Ödedi

Nihal ve Bahar Candan kardeşler, lüks yaşamlarını sosyal medyada göstererek tanındılar. Ancak geçtiğimiz yıl fenomenlere yönelik operasyonlar kapsamında, bir dolandırıcılık çetesine karıştıkları iddiasıyla gözaltına alındılar. Ucuz araç vaadiyle birçok kişiyi dolandırdıkları belirtilen Candan kardeşler, 14 Kasım 2023’te gözaltına alındı ve 16 Kasım’da tutuklandılar. İkilinin tutuklandığı yer ise Silivri’deki Marmara Cezaevi oldu.

Nihal Candan, tutuklanmasını protesto etmek amacıyla cezaevinde yemek yemeyi reddetti. Ancak bu durumun ilerleyen zamanlarda sağlık sorunlarına yol açtığı ortaya çıktı. Nihal Candan’ın, ‘anoreksiya nevroza’ olarak bilinen yeme bozukluğuna yakalandığı ve psikolojik olarak da kötü durumda olduğu belirtildi.

Candan kardeşlerin avukatı Kasım Ergün, “Nihal, tutuklanmasına karşı isyan ederek yeme alışkanlığını yitirdi ve bu durum ciddi bir hal aldı. Psikolojisi bozuldu ve hastaneye sevk edilmesi gerekiyor. Ancak cezaevi idaresinden henüz bir yanıt alamadık” şeklinde konuştu.

Anne Umut Candan ve baba Hakan Candan da kızlarının acilen tedavi edilmesi gerektiğini vurgulayarak endişelerini dile getirdiler. İki kardeşin cezaevindeki koğuş arkadaşı ise bankacı Seçil Erzan. Erzan, iddiaya göre futbol dünyasının ünlü isimleri dahil birçok kişiyi yüksek kar vaadiyle milyonlarca dolar dolandırdığı için tutuklanmıştı ve Candan kardeşlerin de aralarında bulunduğu 3 kişilik koğuşa yerleştirilmişti.