Hemşirelerin Şoke Edici Konuşması Ortaya Çıktı

Cani hemşire pişmanmış!

İki hemşire arasında geçen şoke edici konuşmada, Hasan Basri Gök, Mehtap Sayar’a “Mehtap, çocuğu öldür, 50 satürasyonlu çocuk mu olur?” şeklinde konuştu. Mehtap Sayar ise “Öldürcem de öldürsem bir dert biliyorsun yani” şeklinde cevap verdi. Savcılık, bu konuşmayı “E-91” olarak kodladı ve Gök ile Sayar’a ne anlama geldiğini sordu.

YAŞAMASI MÜMKÜN DEĞİLDİ

Gök, ifadesinde etkin pişmanlıktan faydalanmak istediğini belirterek, “Bebek ‘pre ex’ (beyin ölümü gerçekleşmiş) olduğu ve satürasyonu (oksijen değeri) ellilerde olduğu için (normal şartlarda 90 üzerinde olması gerekiyor) hücre ve doku ölümü gerçekleşmiş oluyor. Makineye bağlı bir şekilde bebeğin yaşamasının mümkün olmayacağından ötürü bu cümleleri kullandım. Kurduğum cümleler için pişmanım.” dedi. Gök ayrıca, “Mehtap Sayar isimli şahsın çalıştığı hastane olan Reyap Hastanesi’nde doktor olmadığı için ne yapacağını bilmediği konuşma içeriklerinden anlaşılmaktadır” açıklamasını yaptı.

TELEFONLARIMIZ DİNLENİYOR

İddianamede elebaşı Dr. Fırat Sarı’nın “sağ kolu” konumundaki hemşire Hakan Doğukan Taşçı’nın dikkat çeken telefon konuşmaları da yer alıyor. Örgüt için 11 hastanenin hasta takibini yapan Taşçı, telefon konuşmalarının dinlendiğini ve “örgüt” suçundan yargılanacaklarını söyledi. Ayrıca, Hakan Doğukan Taşçı’nın kendilerine yönelik denetimlerden önceden haberdar olduğu anlaşılıyor.