Hürriyet Ekibi Afet Bilinci ve Kadın Kahramanlar

AFAD’ın 3 meleği... Hayat kurtaran kadınlar

Hürriyet Ekibi Afet Bilinci Konusunda Eğitim Alıyor

Hürriyet ekibi olarak afet bilinci konusunda bilgi almak için mesai harcıyor. AFAD Başkanlığı’nın “Cumhuriyetin 100. Yılında 100 bin Arama Kurtarma Personeli” projesi çerçevesinde kamu kurumlarındaki çalışanlara afet bilincinin gelişmesi için eğitim veriliyor.

Buse Dilan Gülşen, Melike Bal ve Ceren Ünal, afet bilinci ve kadın emeğine vurgu yaparak aşağıdaki açıklamalarda bulundular.

Buse Dilan Gülşen: Düğünü Bırakıp Hatay’a Koştu

“Ailemin ve eşimin desteğiyle bu zorlu işe giriştim ve başardım. Dışarıdan alınan olumsuz tepkilere rağmen, başarılarımız saygıyla karşılanıyor. Afet görevlerinin yanı sıra eğitim çalışmalarına da katılıyoruz. Kadınların eli değdiği her yer güzelleşir, bu meslekte başarılı olacaklarına inanıyorum.”

Melike Bal: Enkazın Altına Mı Gireceksin?

“Sevmenin ve istemenin önemli olduğu zor bir mesleği tercih ettim. Mesleğin zorluğuna rağmen ailemin desteğiyle bu yolda ilerliyorum. Kadın-erkek ayrımına karşıyım, kadın istediğinde her şeyi yapabilir. Bu mesleği severek yapıyorum ve gurur duyuyorum.”

Ceren Ünal: Kadın İsterse Her Şeyi Yapar

“Her şeyden önce yardımcı olmayı düşündüm ve bu mesleği seçtim. Severek yaptığınız her işin üstesinden gelebilirsiniz. Kadınlar istedikleri her işi yapabilirler, önemli olan sevgi ve tutkuyla yapmaktır. Destekleyici ailem ve eşim sayesinde bu meslekte gurur duyuyorum.”