Husumetli suç örgütlerine yönelik operasyonlar başarılı şekilde gerçekleşti.

Bakan Yerlikaya peş peşe duyurdu! 2 organize suç örgütü çökertildi: Çok sayıda şüpheli yakalandı

İstanbul ve İzmir’de Numan Karakoç ve cezaevinde olan Hakan Akdoğan tarafından yönetilen husumetli 2 ayrı suç örgütüne yönelik “Mahzen-42” operasyonları düzenlendi. İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın paylaştığı bilgilere göre, Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen operasyonlarda elebaşı Numan Karakoç’un da içinde bulunduğu 33 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, kasten adam öldürmeye teşebbüs, kasten yaralama, genel güvenliğin kasten tehlikeye sokulması, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, 6136 sayılı kanuna muhalefet, tehdit ve mala zarar verme suçları işlediği belirlendi. Operasyonlar sonucunda 7 adet ruhsatsız tabanca, 1 adet av tüfeği ve çeşitli miktarda uyuşturucu madde ele geçirildi.

İstanbul merkezli faaliyet gösteren Husumetli örgütlerin liderleri Numan Karakoç ve Hakan Akdoğan’a yönelik “Mahzen-42” operasyonları başarıyla sonuçlandı. İçişleri Bakanı Yerlikaya, bu operasyonların organize suç örgütlerine karşı yapılan kararlı mücadelenin bir göstergesi olduğunu belirtti.

Kocaeli merkezli “Mahzen-43” operasyonlarında Uğur Özgen liderliğindeki organize suç örgütü üyeleri de çökertildi. Bakan Yerlikaya, operasyonlarda 27 şüphelinin yakalandığını ve suç işledikleri belirlenen şüphelilerin adalet önüne çıkarılacağını vurguladı. 3 adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda fişek ele geçirilen operasyonlarda görev alan polisleri tebrik eden Bakan Yerlikaya, milletin desteğiyle organize suç örgütlerine göz açtırmayacaklarını ifade etti.