İBB Başkanı İmamoğlu, Şehitler Panosu Önünde Anma Etkinliği Düzenledi

İBB önünde 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü anması

İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’deki başkanlık binası girişinde yer alan ‘Şehitler Panosu’ önünde düzenlenen anma etkinliğinde duygusal bir konuşma yaptı. Anma etkinliği, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

İmamoğlu, halkın iradesini değiştiremeyecekleri duygusunun yaşandığı bir gün olduğunu belirtti. Gazi Meclis’in asla milletin iradesinin üzerinde bir güç olamayacağını vurgulayan İmamoğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin Ankara’da olduğu gibi herkesin birlik olarak milletin iradesine karşı durduğunu söyledi. Demokrasi, cumhuriyet ve milletin iradesinin hukukun yanında durmak kadar değerli olduğunu ifade etti. Bu olayın çok önemli bir milli iradenin ortaya çıkması olduğunu belirtti.

Ancak İmamoğlu, bu duruma düşülmeden önce alınması gereken önlemleri düşünmek, tartışmak ve tedbirleri elden bırakmamak konusunda ders çıkarılması gerekliliğine dikkat çekti. 15 Temmuz’a kadar olan süreçte neleri eksik yaptıklarını, hangi hataları yaptıklarını ve neden böyle bir güne tanıklık ettiklerini sorgulayıp hareket etmeleri gerektiğini vurguladı.

İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin 15 Temmuz’da şehitler vermiş bir kurum olduğunu belirtti. Konuşmasında bu sorumlulukla hareket ettiklerini ve kurallarla hukukun üstünlüğüne bağlı kalarak yönettiklerini vurguladı. İstanbul’a ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ayrıcalık tanımadıklarını, hiçbir kısım yapılanmasına izin vermediklerini ve bu dönemi tekrar yaşatmayacaklarını dile getirdi. Milletin iradesinin üzerinde hiçbir gücün olmayacağına olan inancıyla devletin her kurumunda görevlerini en doğru şekilde yapmaya devam etmek gerektiğini ifade etti.

Anma etkinliğinin ardından şehitlerin fotoğrafının bulunduğu panonun önüne karanfil bırakıldı.