“İçişleri Bakanı Soylu: Terör Örgütüne Karşı Kahramanlar-47 Operasyonu Başarıyla Gerçekleştirildi”

Bakan Yerlikaya duyurdu: 7 ilde Kahramanlar-47 Operasyonu! 28 barınma alanı imha edildi

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Bölücü Terör Örgütü (BTÖ) üyelerinin kırsalda kış aylarında eylem planları yapmak amacıyla sakladıkları silah, mühimmat ve patlayıcıların imha edildiği “Kahramanlar-47” operasyonlarının başarıyla gerçekleştirildiğini duyurdu. Bakan Soylu, “Bu operasyonlarla, terör örgütlerine karşı kesintisiz bir mücadele veriyoruz. Terörle mücadelemiz, son terörist etkisiz hale getirilene kadar kararlılıkla sürecek. Milletimizin desteği bizim yol göstericimizdir” ifadelerini kullandı.

Operasyonun detaylarına ilişkin bilgi veren Bakan Soylu, Mardin, Bitlis, Şırnak, Batman, Siirt, Tunceli ve Diyarbakır’da (Dargeçit, Nusaybin, Beytüşşebap, Kozluk, Sason, Dicle, Lice, Silvan, Eruh, Mazgirt ve Cizre kırsalı) 131 tim, bin 174 Jandarma Özel Harekat (JÖH), Komando ve Güvenlik Korucularının yer aldığı operasyonlarda; imha edilen 28 barınma alanında roketatar, el bombası ve 159 kg patlayıcı madde ele geçirildiğini belirtti.

Bakan Soylu, operasyona katılan kahraman jandarma birimlerini tebrik ederek, “Terör örgütünün kış aylarında lojistik ve eylem hazırlıkları için kullandığı tespit edilen sığınaklar tek tek yok edildi. Bu başarıyla güvenlik güçlerimize teşekkür ediyorum” dedi.