“>> İçişleri Bakanı Yerlikaya: ‘ÇEMBER-10’ Operasyonlarında 4.853 Aranan Şahıs Yakalandı!”

81 ilde Çember-10 operasyonu! Bakan Yerlikaya paylaştı: 4 bin 853 firari yakalandı

Bakan Yerlikaya, son dört gün içinde gerçekleştirilen “ÇEMBER-10” Operasyonlarıyla ilgili olarak sosyal medyada aşağıdaki paylaşımı yapmıştır: “2024 yılının ilk dört gününde, ülke genelinde gerçekleştirilen “Aranan Şahıslara Yönelik” operasyonlarında, arama kaydı bulunan 4853 firari şahıs yakalanmıştır. Bu önemli operasyonlarla, suçluların sokaklarımızda özgürce dolaşmasına izin vermeyeceğimizi ve ailelerimizin huzurunu bozmalarına müsaade etmeyeceğimizi bir kez daha vurgulamak isterim.”

Yakalanan şahısların arandıkları süreler şu şekildedir: 0-5 yıl aranan 4780 kişi, 5-10 yıl aranan 33 kişi ve 10 yıldan daha uzun süredir aranan 40 kişi yakalanmıştır.

Yakalanan şahısların hangi suçlardan arandıkları ise şöyledir: Hırsızlık suçundan aranan 867 kişi, dolandırıcılıktan aranan 355 kişi, yağma suçundan aranan 167 kişi, adam öldürme suçundan aranan 53 kişi, cinsel suçlardan aranan 123 kişi, narkotik suçlarından aranan 940 kişi, terörden aranan 66 kişi ve kaçakçılık/organize suçlardan aranan 532 kişi olmak üzere toplamda 4853 şahıs “ÇEMBER-10” Operasyonlarıyla yakalanmıştır.

Bu operasyonlar, il jandarma komutanlıkları, il emniyet müdürlükleri ve sahil güvenlik komutanlığı tarafından ülke genelinde gerçekleştirilmiştir. Yakalanan suçlular, yol kontrolleri, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalar ve kimlik kontrolü gibi faaliyetler sonucunda yakalanmış ve adalet önüne çıkarılmıştır.

Operasyonların koordinasyonunu sağlayan valilerimiz, kaymakamlarımız, il jandarma komutanlarımız, il emniyet müdürlerimiz, sahil güvenliğimiz ve operasyonlara katılan polis ve jandarma ekiplerimizi tebrik ediyorum. Milletimizin duaları sizinle. Aranan şahısları tutuklayarak adaletin önüne teslim etmeye devam edeceğiz.