İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan İstanbul, Ankara ve İzmir’de Düzensiz Göçmenlere Yönelik Başarılı Operasyon: 121 Kişi Yakalandı

Bakan Yerlikaya duyurdu: İstanbul, Ankara ve İzmir'de Kalkan-6 Operasyonu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla, İstanbul, Ankara ve İzmir’de gerçekleştirilen yılbaşı operasyonlarında düzensiz göçmenlere yönelik alınan önlemleri duyurdu. Bakan Soylu, “İnsan kaçakçılığı ile ülkemizi hedef alan ve transit geçiş yolu haline getirmeye çalışan insan tacirlerine asla fırsat vermeyeceğiz” dedi.

Operasyon ve denetimler kapsamında, 3 ilde 59 mobil göçmen noktasında toplam 5 bin 179 kişi kontrol edildi ve bu süreçte 121 düzensiz göçmen yakalandı. İstanbul’da ise 20 sabit ve 32 gezici mobil göçmen noktasında 156 uzman personelin görev aldığını belirten Bakan Soylu, Bağcılar, Bakırköy, Beşiktaş, Beyoğlu, Esenyurt, Fatih, Kadıköy, Şişli ve Ümraniye ilçelerinde yapılan denetimlerin detaylarını paylaştı.

Bakan Soylu, operasyon ve denetimleri koordine eden valilere, jandarma, polis, sahil güvenlik birimlerine ve göç idaresi başkanlığındaki personele teşekkürlerini iletti. “Allah ayağınıza taş değdirmesin” diyerek sözlerini tamamladı.

Bu operasyonla birlikte göçmen kaçakçılığı ve düzensiz göçle mücadelede gösterilen kararlılık vurgulandı. #İstanbul, #Ankara ve #İzmir’de gerçekleşen “KALKAN-6” operasyonu ve denetimleriyle 121 düzensiz göçmenin yakalandığı bilgisi kamuoyu ile paylaşıldı.