İçişleri Bakanı Yerlikaya’dan Kalkan-9 ve Mercek-10 Operasyonlarına İlişkin Detaylar Açıklandı

Kalkan-9 ve Mercek-10 operasyonları... Bakan Yerlikaya duyurdu: Tek tek yakalandılar

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kalkan-9 ve Mercek-10 operasyonları hakkında ayrıntıları paylaştı. Kalkan-9 operasyonunda 11 göçmen kaçakçılığı organizatörünün yakalandığını belirten Bakan Yerlikaya, evini düzensiz göçmenlere kiraya veren ev sahiplerine ve düzensiz göçmenlere toplamda 3 milyon 158 bin TL para cezası uygulandığını ifade etti.

Bakan Yerlikaya açıklamalarını şu şekilde devam ettirdi: Emniyet Genel Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı tarafından koordine edilen Kalkan-9 operasyonunda, İzmir Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüğünce, 5 tim çevik, 20 motorize ekip, 2 tim özel harekat ve 182 personelin katılımıyla 20 farklı adrese operasyon düzenlendi. Bu operasyonla birlikte 11 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı. Bakan, operasyonu gerçekleştiren kahraman polisleri tebrik ederek, milletin dualarının kendileriyle olduğunu ifade etti.

İzmir’de düzensiz göçmenlerin olduğu tespit edilen evlere düzenlenen “Kalkan-9” operasyonunda 11 göçmen kaçakçılığı organizatörü ve 92 düzensiz göçmen yakalandı. Bakan Yerlikaya, “Umut Tacirliği Yaparak İnsanları Kandıran, Binlerce İnsanı Göç Yollarında Ölüme Sürükleyen, Ülkemizi Düzensiz Göçün Hedefi ve Transit Geçiş Yolu Haline Getirmeye Çalışan İnsan Tacirlerine Asla Fırsat Vermeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Bakan Yerlikaya ayrı bir paylaşımda ise şu ifadeleri kullandı: “Milletimizin Bilmesini İsterim ki; halkımızın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara silah temin edenlerin peşindeyiz. Onları adalete teslim etmeye kararlıyız.” Mercek-10 operasyonlarında İstanbul, Adana, Aydın, Rize ve Batman illerinde gerçekleştirilen aramalarda 65 adet namlu, 77 adet çeşitli tabanca parçası ve tertibatı, 48 adet 9 mm çapında tabanca şarjörü ve 238 adet 9 mm ve 7,62 tabanca fişeği ele geçirildi.

Bakan Yerlikaya, operasyonları gerçekleştiren kahraman jandarma ve polisleri tebrik ederek, milletin dualarının kendileriyle olduğunu vurguladı. Ayrıca, ruhsatsız silah temin edenlerle ve silah kaçakçılarıyla mücadelelerinin kararlılıkla devam edeceğini belirtti.

Mercek-10 operasyonlarında 6 ilde silah imalatı ve kaçakçılığı yapan kişilere yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda toplamda 93 ruhsatsız tabanca ele geçirildi ve 12 şüpheli gözaltına alındı. Bakan Yerlikaya, halkın huzurunu kaçıran organize suç örgütlerinin ve onlara silah temin edenlerin peşinde olduklarını ve adalet önüne çıkaracaklarını ifade etti.