İddianamede Savcı ve Şüpheliler: Yeni Gelişmeler

16 ay sonra iddianame tamamlandı

İddianamede Değişiklik: Savcı ve Şüphelilerin İsimleri

Yapılan iddianamede, olay günü soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Ayhan Ay’ın yerine, Memur Suçları Soruşturma Bürosu ve İcra ve İflas Daireleri Denetim ve Soruşturma Bürosu’ndan Cumhuriyet Savcısı Mehmet Aykut Cihangir’in adının geçmesi dikkat çekti. Savcı Cihangir, en son Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce soruşturmalarında görev yapmıştı.

İddianamede, şüpheliler Eray Özyağci, Vedat Balkaya ve Suat Kurt’un olayda “müşterek fail” olduğu belirtilirken, Doğan Çep ve eski Ülkü Ocakları Genel Merkez Yöneticisi Tolgahan Demirbaş’ın ise “azmettiren” oldukları kaydedildi. Özel Harekat Polisleri Aşkın Mert Gelenbay, Murat Can Çolak ve Ateş suikastına ilişkin soruşturmada görev yapmış Cinayet Büroda görevli polis Mustafa Ensar Aykal da dahil olmak üzere 17 şüphelinin “cinayete yardım” ettiği belirtildi.

İddianamede yer alan detaylara göre, şüpheliler Doğukan Çep ve Tolga Demirbaş’ın maktul için planlama ve tasarım yaparak suçu işledikleri ifade edildi. Ancak bu şüphelilerin suçu neden işlediklerine dair bir tespit iddianamede yer almamaktadır.

Şüpheliler Çep ve Demirbaş’ın olay öncesinde maktul hakkında bilgi topladıkları, Ankara Emniyet Müdürlüğünde komiser olarak görev yapan şüpheli Mustafa Ensar Aykal’dan maktulün telefon ve adres bilgilerini edindikleri belirtildi. Çep ve polis memurları Aşkın Mert Gelenbay ile Murat Can Çolak, Ateş’i öldürecek tetikçi Özyağci’yi Ankara’da kalacağı şüpheli Zekeriya Asarkaya’nın evine bıraktıkları kaydedildi.