Iğdır’dan Anlamlı Atatürk Anma Etkinliği: Öğrenciler, Saygı Nöbetinde Birleşti ve Anıtkabir’i Ziyaret Etti

Iğdırlı çocuklar Anıtkabir’de

Iğdır’ın Karakoyunlu ilçesine bağlı Cennetabat köyündeki Şehit Havacı Er Nurettin Manaz İlkokulu’ndan bir grup öğrenci, saygı nöbeti değişimini canlandırarak 10 Kasım Atatürk’ü Anma Günü dolayısıyla yapılan etkinliklere katıldı. Iğdır Valiliği, bu anlamlı olayı sosyal medya hesaplarından paylaştı ve video kısa sürede milyonlarca kişi tarafından ilgiyle izlendi.

Öğrenciler, videoda tasarladıkları ahşap silahlarla, okullarının önündeki Atatürk büstünün yanında uygun adımlarla yürüyerek nöbet değişimi gerçekleştirdi. Ayrıca, Aslanlı yolun başında bulunan mozole binası girişi, mozole içi ve bayrak direği çevresinde de nöbet tuttular. Bu etkileyici video, bir rekor kırarak birçok kişi tarafından beğenildi ve paylaşıldı.

Devran Çatma, Hamza Çatma, Şervan Yıldırım, Şah Ali Medet Gülali ve Hüseyin Sevgül adlı öğrenciler, Milli Savunma Bakanlığı’nın davetiyle Ankara’ya götürüldü. Burada, Anıtkabir’i ziyaret etme fırsatı buldular. Öğrenciler, saygı nöbeti tutan askerlerle yan yana yürüyerek nöbet değişimini izledi ve Anıtkabir’i gezdi. Bu deneyim, öğrencilerin ilk kez uçağa binmeleriyle başladı ve sürekli olarak Atatürk hakkında konuştukları bir yolculuk oldu.

Öğretmenleri Zeynep Avar, “Her şey, öğrencilerimizin merakıyla başladı. Onlara Anıtkabir’in görüntülerini gösterirken, bu özel video fikri ortaya çıktı. Milli Savunma Bakanlığı’nın davetiyle öğrencilerimiz Anıtkabir’i ziyaret etme şansı yakaladılar. Bu süreçte ilk kez uçağa biniş deneyimi yaşadılar ve uçakta sürekli olarak Atatürk’ü konuştular” dedi.