İlkan Karaman Datça’da Hayatını Kaybetti

Eski milli basketbolcu hayatını kaybetti... Cinayet gibi kaza

İlkan Karaman Datça’da Kaza Geçirdi, Hayatını Kaybetti

İzmir’de yaşayan ve Basketbol Süper Ligi’nde uzun yıllar boyunca çeşitli takımlarda forma giyen, aynı zamanda A Milli Takım’da da oynayan 34 yaşındaki İlkan Karaman, Muğla’nın Datça ilçesinde ev kiraladı. Karaman, önceki gün eşyalarını Datça’ya taşıdı ve gün boyunca yeni evine yerleştirme işlemleriyle uğraştı. Gece ise bir arkadaşıyla dışarı çıktı.

Karaman, dün gece saatlerinde bir akaryakıt istasyonunun önünden yolun karşısına geçmeye çalışırken inşaat mühendisi Emre Ali Önder’in kullandığı 48 AIJ 713 plakalı aracın çarpması sonucu yola savruldu. Ağır yaralanan Karaman, kaldırıldığı Marmaris Devlet Hastanesi’nde yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Kazanın ardından olay yerinden kaçan Emre Ali Önder ise 2 saat sonra Datça Devlet Hastanesi önünde yakalandı. Yapılan muayene sonucunda 1.16 promil alkollü olduğu tespit edilen Emre Ali Önder tutuklandı.

İlkan Karaman, kariyerine Tofaş altyapısında başlayıp Pınar Karşıyaka, Fenerbahçe, Acıbadem Üniversitesi ve birçok başka kulüpte forma giyerek devam etmişti. 2013 Avrupa Basketbol Şampiyonası elemelerinde A Milli Takım formasını da giyen 2.06 boyundaki başarılı oyuncunun ani vefatıyla eski kulüpleri olan Beşiktaş, Fenerbahçe, Karşıyaka ve diğer birçok takım başsağlığı mesajları yayınladı.