İmamoğlu: Sürdürülebilir Ulaşım ve Şeffaflık Önemli

İmamoğlu: Önceki genel başkanımızla buluşuruz, buluşacağız

İmamoğlu, Avrupa Hareketlilik Haftası 2024 Lansmanı’nda Konuştu

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara’da Türkiye Belediyeler Birliği (TBB) ev sahipliğinde düzenlenen ‘Avrupa Hareketlilik Haftası 2024 Lansmanı’na katılarak konuşma yaptı. Programda Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Dış İlişkiler Genel Müdürü Burak Aykan da yer aldı.

İmamoğlu, lansmanda yaptığı konuşmada, “Toplu taşımanın teşvik edildiği, yürüyüş ve bisikletle ulaşımın erişilebilir olduğu, temiz, sakin ve güvenli bir şehirde yaşamak her vatandaşımızın hakkıdır prensibiyle hareket eden yöneticiler olmalıyız. Vatandaşlarımıza yakışır bir yaşam kalitesi sunabilmek için, kamusal alanları elbette daha erişilebilir ve kullanışlı hale getirerek, toplumsal uyum ve dayanışmayı bütün ülkemizdeki şehirlerimizde güçlendirmeliyiz.” şeklinde konuştu.

İmamoğlu ayrıca, çevreye duyarlı, hızlı ve vatandaşın yaşam kalitesini arttıracak ulaşım modellerini yaygınlaştırmaları gerektiğini belirterek, “Kentlerin hareketinin arttırılması ve daha sağlıklı bir toplum için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. İstanbul Türkiye’nin, ama aynı zamanda Avrupa’nın en büyük ve en kalabalık şehri. Başta İstanbul olmak üzere, büyükşehirlerimizde ortaya koyacağımız bu kabiliyetler hem ülkemizin şehirlerine hem Avrupa’nın, hatta bütün dünyanın şehirlerine ilham verici hamleler olmalıdır diye konuştu.

İmamoğlu: “Mülteci Konusunda Şeffaf Olunmalı”

İmamoğlu, mültecilerle ilgili soruları yanıtlarken, “İstanbul’da 10 ilçede ikamet verilmesiyle ilgili süreç durdurulmuş durumda. Bu 10 ilçenin isimlerini alabilirsiniz, öğrenebilirsiniz. Bu 10 ilçenin nüfusunun yüzde 20’sini çarptığınızda, sadece o bölüm bile 1 milyon 200 bine yakın insan yapıyor.” diyerek şeffaflık konusunda önemli açıklamalarda bulundu.

İmamoğlu, “Su tüketiminin artması ve verilerin belediyelerle paylaşılmaması, şeffaflığın sıfır derecesinde olduğunu gösteriyor. Yerel yönetimlerin verilere erişimine engel olunması, toplumu huzursuz ediyor. Bu konunun şeffaflık üzerinde ciddi şekilde ele alınması gerekiyor.” dedi. (DHA)