“İnegöl’de Tefecilik ve Dolandırıcılığa Karşı 8 Aylık Gizli Operasyon: 35 Şüpheli Gözaltına Alındı, Mal Varlığına El Konuldu”

6 milyarlık mal varlığı dudak uçuklatmıştı... Terkinler Çetesi operasyonunda şok detaylar ortaya çıktı

Jandarma tarafından 8 aylık bir süre boyunca sessizce yürütülen soruşturma kapsamında, 40’tan fazla kişinin şikayetçi olduğu ve bu sayının artacağı bildirildi. İçişleri Bakanı Yerlikaya, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı’nın takibi sonucunda, Tefecilik, Yağma, Nitelikli Dolandırıcılık ve İnsan Ticareti suçlarını örgütlü bir şekilde işleyen 35 şüpheliye yönelik operasyon düzenlendiğini açıkladı. Operasyonun detayları İnegöl’e odaklanırken, ayrıntılara ulaşıldı.

Elde edilen bilgilere göre, Bursa İl Jandarma Komutanlığı ve Jandarma Genel Komutanlığı KOM Daire Başkanlığı tarafından 8 aylık bir takip süreci sonucunda İnegöl merkezi başta olmak üzere, Tefecilik, Yağma, Nitelikli Dolandırıcılık ve İnsan Ticareti suçlarını örgütlü bir şekilde işleyen Terkinler çetesine operasyon düzenlendi. Operasyon, Bursa, İstanbul, Ankara ve Erzurum illerinde toplam 450 jandarma personeli tarafından gerçekleştirildi. Operasyon sonucunda çete lideri Nazi T. ile yardımcısı Erkan T. ve diğer üyeler olan M.T., A.T. ve E.K. dahil olmak üzere toplam 35 kişi gözaltına alındı.

Yapılan aramalarda, çete üyelerine ait otomobil ve kamyonetlerde 7 adet tabanca, 9 adet tabancaya ait şarjör, 5 adet pompalı av tüfeği, 1387 adet tabanca fişeği, 762 adet av tüfeği fişeği, yaklaşık 2 milyon nakit para, 1540 euro, 5002 dolar, 330 adet tapu senedi, 410 adet çek, 71 adet çek koçanı, 475 adet boş senet, 21 milyon TL değerinde yazılı senet, 8 adet senet koçanı, 410 gram altın, 45 adet cep telefonu, 5 adet dizüstü bilgisayar, 4 tablet bilgisayar, çok sayıda sim-kart, usb bellek ve döküman ele geçirildi.

Ayrıca, suçtan elde edildiği değerlendirilen şirketler, konutlar ve araçlar da dahil olmak üzere yaklaşık 6 milyar lira değerinde mal varlığına el konuldu. Operasyon sırasında yapılan baskında, İnegöl’deki Terkinler çetesine ait bir evde çamaşır yıkama ve kurutma makinelerinin içinde 2 milyon lira para bulunması dikkat çekti. Bu paralara jandarma ekipleri tarafından el konuldu.

Ayrıca çete üyelerinin İnegöl’deki bir spor kulübüne sponsor olduğu ve hatta sponsorluk anlaşmaları yaptığı ortaya çıktı. Çetenin belediye ihalelerine müdahale ederek kendi adamlarını işe sokma girişimlerinde bulunduğu ve bu nedenle İnegöl Belediye Başkanı’nın 2 ayrı ihaleyi iptal ettiği ve çete üyelerine vermediği öğrenildi.

Çete üyelerinin, daha önce 10 kez fezleke hazırlanan suçlar nedeniyle ilçeye yaydıkları korku nedeniyle şikayetçi sayısının artmadığı bildirildi. Jandarma ekiplerinin gizli ve sessiz bir şekilde yürüttüğü süreçte, 3,200 sayfalık fezleke hazırlandı ve başlangıçta 40 olan şikayetçi sayısının her geçen gün arttığı belirtildi.

Öte yandan, çetenin el konulan 31 şirketine yakın zamanda kayyım atanacağı ve çetenin terör bağlantısının da araştırıldığı ifade edildi. Şu anda sorgusu devam eden şahısların Cumartesi günü adliyeye sevk edileceği belirtildi.