İnönü Mahallesi’ndeki Çocuk Parkının Paylaşımı Tartışma Yarattı

Çitlerle çevirmişlerdi... Gazeteciler gelince site yönetimi geri adım attı! Mahalleliyi isyan ettiren işgal

2022 yılında, İnönü Mahallesi’nde yer alan bir site yönetimi ve belediye tarafından bir çocuk parkı inşa edildi. Bu park, futbol ve basketbol sahalarını da içeriyordu. Ancak, parkta yaşanan olayların ardından site yönetimi, bir kısmını tel örgülerle kapattı. Bu durum, mahalle sakinlerinin ve site sakinlerinin tepkisine neden oldu ve belediyeye şikayetler yağdırdı. İnönü Mahallesi Muhtarı Sedat Keskin, parkın kamuya açık olması gerektiğini belirterek, “Bu park Küçükçekmece Belediyesi tarafından yapıldı. Son bir haftadır, demir çitlerle çevrilmiş bir kısmı kapatıldı. Biz de belediye yetkilileriyle görüştük. Onlar da bu durumdan haberdar olmadıklarını ve gereken işlemlerin yapılacağını belirttiler” dedi.

Parkın yapılmış olmasında site sahiplerinin de katkısının olduğunu öne süren site sakinleri ise, gençler arasında yaşanan olumsuzluklar sebebiyle parkın bölmeye karar verildiğini ifade etti. Bir site sakini olan Cemil Çimen, “Bu parkı belediye ve site sahipleri birlikte organize etti. Ancak gençlerin bazı rahatsız edici davranışları sebebiyle park bölünmeye karar verildi. Site sakinlerinin giriş yaptığı bir kapı ve vatandaşlara açık olan başka bir giriş kapısı bulunuyor” şeklinde konuştu.

Diğer bir site sakini olan Cengiz Taner ise parkın site yönetimi tarafından yapıldığını ve bu yüzden parkın parasını kendilerinin ödediğini belirtti. Belediyeye yapılan şikayetler sonucunda parkın çitlerinin kaldırıldığını söyleyen bir site sakini ise, “Bu parkı site yönetimi yaptı, parasını da biz ödedik. Çocuklarımızın oynaması için burayı aldık. Ancak site içinde sadece ufak bir alan bize gösterildi. Bu çok haksız bir durum. Burada 3 bin kişi yaşıyor ve sadece ufak bir alana sahibiz. Çocuklarımızın oynayabilmesi için bu alanı bize engel mi olmak istediniz? Arkadaşlar şikayette bulunarak çitlerin kaldırılmasını sağladılar” dedi. Belediye ise çitlerin sökülmesi yönünde bir karar aldığını açıkladı, bu sırada site görevlileri de çitleri söktü.