İnşaat İşçisine İşkence Eden Şüphelilere Hapis Cezası Verildi

İşkenceciler cezasız kalmadı... Yüzüne maske takıp bu pozu verdiler

Bursa’da çalıştığı inşaatlarda kalıp ustası olan Cengiz B. (54), geçen yıl aralık ayında Melih Karalar (28) ve Ahmet Duran Uçar (31) tarafından işletilen bir oto kiralama şirketinden araç kiralamıştı. Cengiz B., aracı teslim ettikten sonra günü tamamlamıştı. Ancak Cengiz B. ile Karalar ve Uçar arasında, araçta bir kaza olduğu iddiasıyla başlayan tartışma büyümüş ve negatif bir hâl almıştı.

Karalar ve Uçar, Cengiz B.’nin ortak bir arkadaşı olan Yunus Emre Koşar’dan yardım istemişti. Müteahhit olan Koşar ve arkadaşı Muzaffer Veyisoğlu, Cengiz B.’yi arayarak onunla iş görüşmesi yapmak için buluşmayı düzenlemişti. Ancak Karalar ve Uçar, ofislerinde müzik eşliğinde saatlerce Cengiz B.’ye işkence yapmış ve cebindeki 1300 lirayı alarak ondan şantaj yapmışlardı.

Cengiz B.’ye tatlı yediren ve çay ile su içiren iki şüpheli, “Bize 25 bin lira getireceksin, aksi halde bu görüntüleri sosyal medyada yayınlarız” diyerek tehdit etmişti. Cengiz B. yaşananları polis merkezine giderek anlatmış ve şüpheliler hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. Ardından, Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde dava açılmıştı.

Suçları sabit görülen 4 sanıktan 2’si tutuklu olarak cezaya çarptırıldı. ‘Cebir, tehdit veya hile kullanarak kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak’ suçundan her biri 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılan sanıklar, Uçar ile Veyisoğlu’na ‘yağma’ suçundan da 3 yıl 4 ay ceza aldı. Karalar ise ‘tehdit’ suçundan 2.5 yıl hapis cezasına çarptırıldı ve ‘yaralama’ suçundan verilen 5 ay hapis cezası ertelendi.