İnşaat Kazısı Sonucu Meydana Gelen Olay İsmetpaşa Mahallesinde Endişe Yaratıyor

İnşaatın temel kazısında bu da oldu! 'Bizim binanın altına girmişler, kıtır kıtır ayrılıyor'

İsmetpaşa Mahallesi 141. Sokak’ta yaşanan olay, saat 19.30 sıralarında meydana geldi. Bir inşaatın temel kazısı esnasında kepçe operatörü yan tarafta bulunan 5 katlı binanın temel kısmını da kazdı. Bu durum, binada kaymalara ve bitişiğindeki diğer binada çatlaklara neden oldu. Olayı fark eden bina sakinleri derhal dışarıya çıktı ve belediye ekiplerine haber verdiler. Hasar gören bina ve yanındaki diğer binadaki 11 daire tahliye edildi. Bina ve sokak, inceleme yapılana kadar kullanıma kapatılmış durumda.

Çatlakların ortaya çıkmasının ardından bina sakinleri, kepçe operatörüne tepki gösterdi ve bu tepki sokağa yansıdı. Tansiyon yükseldikçe gerginlik arttı. İnşaat firmasının yetkilisi olay yerine geldiğinde, bina sakinleri ona da tepki gösterdi. Firma yetkilisi, belediyeye ait bir araca bindirilmeye çalışıldı ancak kalabalık, sakinleştirilmesi zor bir hal aldı. Çatlaklar oluşan binanın temel boşluğu ise betonla dolduruldu.

Bina sakini Şaban Altan, “Müteahhitler kepçe göndermişler. Kepçe hafriyat aldıktan sonra kuyu temel kazmışlar, bizim binanın altına girmişler. ‘Girmeyin’ dedik, bir şey yapar diye, dinlemediler. Şu an bina ayrılıyor, tıkır tıkır. Şu an yetkililer geldi ama müteahhit yok, ne yapacağız bilmiyorum. Saat 19.30’da oldu, şu an herkesi tahliye ettik. Sağ olsunlar görevli arkadaşlar yardımcı oldular ama önemli olan müteahhidin bir an önce gelip oraya fore kazık mı çakacak, taş atıp beton mu yapacak, onu bekliyoruz. İki binada da kayma var, diğer taraftan daha iyi görünüyor, kıtır kıtır ayrılıyor” şeklinde konuştu.

Bölge sakini Yılmaz Beyoğlu ise “Biz de burada komşularıyız. Geldik ama buradaki insanlara da sahip çıkan yok. Ne bir yapı denetim var, ne ilgili var, sahipsiz yani. Herkes akrabalarının, komşularının yanına gitti” dedi.