İnternette Gasp Planı Şoku!

Eskortlu tuzağa 36 yıl istendi

İnternette Tanışıp Gasp Planı Yapan Çeteden Şok Olay!

İngiltere’de yaşayan 59 yaşındaki Murat Arpapay, Türkiye’ye dönüş yapıp İstanbul Büyükçekmece’deki ailesinin evine yerleşti. Zaman zaman çevirmenlik de yapan Arpapay’ın başına gelmeyen kalmadı.

Bir kafe sahibi olan Ersen Başak, kadın kimliğinde internette erkeklerle konuşarak onların paralarını gasp etme planları yapıyordu. Başak, Arpapay ile tanışıp buluşma teklif etti ve Arpapay bu teklifi kabul etti. Ancak buluştuğunda işler beklenmedik bir şekilde sarpa sardı.

Buluşma sırasında Arpapay, Başak’ın kafesinde genç bir kız olan 19 yaşındaki Muhterem Perçikli ile karşılaştı. Buluşma sonrasında Arpapay’ı Bahçelievler’deki günlük kiralık eve çağıran Perçikli, işlerin kötüye gittiğini Arpapay fark ettiğinde iş işten geçmişti.

Fatih Erginoğlu ve Doğan Sarıyıldız, Arpapay’ı eterle bayıltmaya çalışarak ellerini arkadan plastik kelepçeyle bağladılar ve enjekte ettikleri sıvı sonrasında Arpapay hareketsiz hale geldi. Şüpheliler daha sonra Arpapay’ı apartman boşluğuna atarak kaçtılar.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında şüphelilerden ikisi KKTC’ye, diğeri Gürcistan’a kaçtı. Ersen Başak hakkında kırmızı bültenle arama kararı çıkarılırken, diğer şüpheliler tutuklandı.

İddianameye göre şüphelilerin Arpapay’ı zor kullanarak etkisiz hale getirip evini soymak için hareket ettikleri ve maktulün ölümüne sebebiyet verdikleri belirtildi. Şüpheliler hakkında “olası kastla öldürme” suçundan 25 yıla kadar, “yağmaya teşebbüs” suçundan da 11 yıla kadar hapis cezası talep ediliyor.