İntihar ve Cinayet İkinci Kez Yıkamış: Bir Aile Faciası

Eski eşinin öldürdüğü Mervegül’ün annesi... Kızının gelinliğini ateşe verdi

İntihar ve Cinayet İkinci Kez Yıkamış: Bir Aile Faciası

Bir aile trajedisi, İstanbul’da yaşandı. Mustafa Yıldır, tabancasıyla Mervegül Bayer’in başına ateş ederek hayatını kaybetti. Ardından aynı tabancayla intihar eden Yıldır ve Bayer, olay yerinde yaşamlarını yitirdiler.

‘BU SİZE MESAJ OLSUN’

Cinayetin kurbanı olan Mervegül Bayer’ın annesi Hatice Kurt, olayın ardından sokağa çıkarak kızının gelinliğini benzin dökerek ateşe verdi. Ardından gözyaşları içinde ağıt yakan Kurt, genç kızlara önemli bir mesaj verdi. “Kızlar bu Merve’nin kefeni, kefeni! Kızlar, her şey bununla başladı. Şimdi her şey burada bununla bitecek. Ben bunu niye yapıyorum. Hepinize ders olsun.” dedi.

Hatice Kurt, konuşmasına şöyle devam etti: “Hatice teyze gelinliği niye yaktı?’ diye 40 kere düşüneceksiniz. Evlenirken 20 kere 30 kere düşünün. Düşünün kızlar, kimse kendine eziyet ettirmesin. Evli olsanız bile kendinize eziyet ettirmeyiniz, yardım isteyin. Bu mesaj Merve’den geldi. ‘Gelinliğimi ortaya koy, arkadaşlarımı topla, çatır çatır yak’ dedi. ‘Her şey onunla başladı’ dedi. Bu gelinlik size mesaj olsun. Kötü, iyi olmaz, bir insan değişmez; bunu unutmayın.” şeklinde konuştu.