İsmail Haniye Suikastı: Liderlerden Tepkiler

Erdoğan’dan İsrail’e: Bölgede estirdiği terör son bulacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suikastı Kınıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye Tahran’da yapılan suikastı şiddetle kınayarak, “Bu suikast, Filistin davasını, Gazze’nin direnişini ve Filistinli kardeşlerimizin mücadelesini akamete uğratmaya yönelik bir alçaklıktır” dedi. Erdoğan, daha önce yapılan saldırıları hatırlatarak, “İsmail Haniye’ye yapılan suikastın amacı da aynıdır; ancak siyonist barbarlık emellerine ulaşamayacaktır” şeklinde konuştu.

Haniye Suikastına Tepki Yağdı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, İsmail Haniye’nin şehit edilmesinin Ortadoğu’daki kaosu derinleştireceğini belirterek, “Saldırının vahim sonuçları olacaktır” ifadelerini kullandı. Bahçeli, İran’dan atılan bir füze ile gerçekleştirilen suikastın arkasındaki güçlere dikkat çekerek, “Adı konulmamış bir savaş hali yaşanmaktadır” dedi.

Yılmaz: Kirli Bir Plan

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, İsrail’in Gazze’ye yönelik eylemlerini kınayarak, “İsmail Haniye’nin öldürülmesi, bölgede farklı ve kirli bir planın hayata geçirildiğini gösteriyor” açıklamasında bulundu. Yılmaz, uluslararası toplumu İsrail’in vahşetine karşı sorumluluk almaya çağırarak, Filistin halkına desteğin devam edeceğini vurguladı.

Çelik: Netanyahu Bölgesel Savaşın Tetiğini Çekti

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İsmail Haniye’nin hedef alınarak gerçekleştirilen suikastın bölgede savaş çıkarmayı amaçladığını belirterek, “İsrail’in bölgesel savaş için ilk adımı attığını gösteriyor” dedi. Çelik, uluslararası toplumu İsrail’in saldırganlığına karşı müdahalede bulunmaya çağırarak, bölgede çıkacak büyük olaylardan endişe duyduklarını ifade etti.

Kurtulmuş: Netanyahu ve Çetesi Durdurulmalı

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin davasının lideri İsmail Haniye’nin suikast sonucu şehit edilmesini kınayarak, “İsrail’in alçakça saldırısını durdurmak için sorumluluk üstlenmeliyiz” açıklamasında bulundu. Kurtulmuş, Haniye’nin mücadelesine vurgu yaparak, onun insanlık düşmanı İsrail’e karşı duruşunu takdir ettiğini belirtti.

Davutoğlu: Kader Ortaklığı

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Filistin lideri İsmail Haniye’nin şehit edilmesinin Filistin halkıyla kader ortaklığının bir göstergesi olduğunu ifade ederek, “Haniye’nin mücadelesine tanıklık ediyoruz” dedi.

Karamollaoğlu: Mücadelesine Şahidiz

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Filistin mücadelesinin sembol ismi İsmail Haniye’nin şehadetini anarak, “Haniye’nin cesareti ve mücadelesine şahitlik ediyoruz” açıklamasını yaptı.