İsmail Haniye’ye Suikast: Ömer Çelik’ten Açıklama

AK Parti Sözcüsü Çelik: Netanyahu bölge savaşı istiyor

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, İran’da Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’ye Suikast Hakkında Açıklamalarda Bulundu

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, AK Parti Genel Merkezinde Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haniye’nin İran’ın başkenti Tahran’da suikasta uğramasına ilişkin açıklamalarda bulundu. Çelik, “Bugün sabahleyin çok büyük acı veren bir olaya uyandıklarını Filistin davasının önemli liderlerinden Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye, alçak bir siyonist suikast neticesinde şehit olduğunu hatırlattı” şeklinde konuştu.

Çelik, İsmail Haniye’nin öldürülmesinin milletin acısı olduğunu belirterek, “Cumhurbaşkanımız Filistin davasındaki mücadeleyi Kurtuluş Savaşı’mıza benzetmişti. İnsanlık değerlerinden yana olanların ve herkesin acı bir günü bugün. Milletimizin ve tüm insanlığında başı sağ olsun. Bu Siyonist suikasti gerçekleştiren katliamcı ve soykırımcı şebeke, şimdiye kadar olduğu gibi bundan sonrasında da aynı katliam siyasetine ve soykırıma devam edeceğini ifade ediyor. Bu tabii bir dönüm noktasıdır” şeklinde konuştu.

Öte yandan, İsrail Başbakanı Netanyahu’nun işaret ettiği David Koridoru projesinin ne anlama geldiğine dikkat çeken Çelik, “David Koridorunun ne olduğuna bakanlar birçok ülkeyi ilgilendiren bir siyasi projenin Netanyahu tarafından dini referanslarla istismar edildiğini gördüler. Netanyahu ve Hitler’in ekibine benzeyen ekibi insanlık tarihinde görünmemiş bir soykırıma imza attılar” ifadelerini kullandı.

Çelik, yaşanan bu olayın Orta Doğu barışını tehlikeye attığını vurgulayarak, “Dünya barışının kilidi Orta Doğu barışıdır. Orta Doğu barışının kilidi de Filistin barışıdır. Bu denklemi tersine çeviren Netanyahu’nun soykırımcı kabinesi ve Filistin barışını yok edecek şekilde oraya dair bütün umutları ve zeminleri yok edecek şekilde bir katliam ve soykırım siyaseti güderken, aynı zamanda Orta Doğu barışını sabote etmeye çalışmaktadırlar” diye konuştu.

Çelik, uluslararası toplumun kayıtsızlığının bu noktaya getirdiğini belirterek, “Yaşanan suikast sonrası bazı devletlerden gelen açıklamaların eylemin kınanması ve lanetlenmesi olduğunu ancak ABD’nin bu konuda tutum alması gerektiğini ifade etti. Bunun arkasında teolojik, teopolitik bir siyaset yatmaktadır” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Çelik, dünya barışının korunması ve bölgedeki gerginliğin son bulması için uluslararası inisiyatifin devreye girmesi gerektiğini söyleyerek, “Bu savaş şebekesine karşı bu soykırımcı şebekeye karşı bu katliamcı şebekeye karşı temel değerler temelinde, uluslararası hukuk temelinde barışı desteklemeye, barışı güçlendirmeye ve Filistinli kardeşlerimiz için mücadele etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

Çelik, “Cenab-ı Allah, İsmail Haniye kardeşimize Allah’tan ve Cenab-ı Allah rahmet eylesin. Filistin halkına başsağlığı diliyoruz, milletimize başsağlığı diliyoruz ve bütün insanlığa başsağlığı diliyoruz” açıklamalarında bulundu.