İsrail’deki Saldırıda Hayatını Kaybeden Alman Turiste Ait Vahşi Bir Hikaye

Çölde dehşet... Saldırıya müzik festivalinde yakalandılar

Alman vatandaşı Shani Louk, Hamas’ın İsrail’e yönelik saldırısının kurbanlarından biriydi. Louk, Ofakim şehrinde düzenlenen açık hava elektro-müzik festivaline katılmak için İsrail’e gelmişti. Louk’un ailesi, Hamas üyelerinin bir kamyonetin arkasında teşhir ettikleri kadının kızları olduğunu açıkladı. Louk’un annesi Ricardo Louk, sosyal medyada paylaşılan bir videoda, “Alman vatandaşı olan kızım Shain Nicole Louk, Hamas tarafından kaçırıldı. Bilinci kapalı bir şekilde Filistinliler tarafından bir araca bindirildiğini gösteren bir video gördüm. Yardımınıza ihtiyacımız var” dedi. Louk’un annesi, kızını bacaklarında bulunan dövmeleri ve çizmeleri sayesinde tanıdığını söyledi. Görüntülerdeki kadının öldüğü düşünülüyor.

Hamas üyeleri tarafından kaçırılan bir genç kadına ait görüntüler de sosyal medyada paylaşıldı. Görüntülerde, Noa Argamani adındaki kişi, bir militanın motosikletinin arkasında otururken “Lütfen beni öldürmeyin” diye bağırıyor. Argamani ve erkek arkadaşı Avinatan Or’dan haber alınamadığını söyleyen ailesi, saldırıdan kurtulanların hala ormanda kaçan arkadaşlarıyla iletişim kuramadığını belirtti.

Hamas’ın saldırdığı gün Sukot Bayramı’nı kutlayan pek çok İsrailli genç, müzik festivaline katılmak için oradaydı. Sosyal medyada dolaşan videolarda, Hamas üyelerinin motorlu paraşütlerle havadan indiği sırada festival alanındakilerin habersizce dans ettikleri görülüyor. Birkaç dakika sonra Hamas üyeleri rastgele ateş açmaya başlıyor ve panik içinde olanlar araçlarına doğru kaçıyor. CNN’e konuşan festival katılımcıları, kaçmaya çalışan birçok kişinin hayatını kaybettiğini ve bazılarının da Hamas tarafından kaçırıldığını belirtti.

Festival katılımcılarından Tal Gibly, önce roket saldırısı sirenlerinin çaldığını ve orada saklanacak bir yer bulunmadığını anlattı. Gibly, “Herkes panikledi ve eşyalarını toplamaya başladı” dedi. DailyMail’e konuşan bir başka katılımcı ise saldırıdan “aracında ölü taklidi yaparak” kurtulduğunu söyledi.