“İstanbul, Antalya, Denizli ve İzmir’de Gerçekleşen Operasyonda Dolandırıcı Şebekeye Büyük Darbe: 48 Şüpheli Gözaltına Alındı!”

Dolandırıcıların son oyunu 'pes' dedirtti: Bilerek kötü mal gönderip iade etmelerini sağlamışlar

İstanbul, Antalya, Denizli ve İzmir’de gerçekleştirilen bir operasyon sonucunda; İstanbul’da 25, İzmir’de 11, Antalya ve Denizli’de ise birer olmak üzere toplam 38 adrese eş zamanlı olarak baskın yapıldı. Baskınlar sırasında 5’i avukat olmak üzere toplamda 48 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev ve işyerlerinde yapılan aramalarda, 280 bin lira, 16 bin dolar ve 1500 Euro ele geçirildiği belirtildi.

Şüphelilerin kurbanlarını hukuk bürosundan aradıkları ve ‘Kargonuzu teslim almadığınız için borcunuz var. Hakkınızda icra takibi başlatılacak’ şeklinde yalanlarla kandırdıkları polis tarafından ortaya çıkarıldı. Ardından, sözde 4-5 bin liralık borcu 250 lira karşılığında anlaşarak uzlaşma sağladıkları, bu şekilde birçok kişiden para aldıkları iddia edildi.

Dolandırıcılık Büro Amirliği tarafından yapılan çalışmalar sonucunda, yıllardır organize bir şekilde dolandırıcılık yapan şebekenin, anlaştıkları bir ayakkabıcı yardımıyla sipariş verenlere kasıtlı olarak kötü kalitede, taklit ürün ayakkabılar gönderdikleri ve müşterilerin iade işlemi yapmasını sağladıkları tespit edildi. Ardından şebekenin, bu müşterilere borç çıkararak para aldığı belirlendi.

Öte yandan polis, şebeke üyelerinin 7 lüks otomobil, 7 ev, 2 dükkan ve 41 banka hesabından oluşan toplamda 59 milyon liralık mal varlığını incelemeye aldı. Bu servetin, suç gelirleriyle elde edildiği şüphesiyle kaynağının tespit edilmesi için çalışmalar devam etmektedir. Yetkililer olayla ilgili soruşturmanın çok yönlü şekilde sürdüğünü ve şüpheliler için savcılıktan ek gözetim izni alındığını belirtti.