İstanbul Bahçelievler’de Meydana Gelen Korkunç Trafik Kazası: 2 Kişi Hayatını Kaybetti

‘Gözlerim karardı’ demişti... Öldüren uyku

İSTANBUL Bahçelievler ilçesinde meydana gelen korkunç bir trafik kazası, büyük bir üzüntüye sebep oldu. Sefer Baldan adlı sürücü, 2 Şubat 2023 tarihinde İETT otobüsünü kontrol ederken D-100 karayolundaki otobüs durağına çarptı. Bu çarpmanın etkisiyle otobüs, bir minibüse çarparak durabildi. Maalesef kazada 4 çocuk annesi olan Hikmet Kaya ve Ahmad Rzayev adlı 52 yaşındaki kişiler hayatını kaybederken, iki kişi de yaralandı.

Kazanın ardından gözaltına alınan sürücü Sefer Baldan, olay anında gözlerinin karardığını belirterek kendini savundu. Ancak yapılan soruşturma sonucunda şoförün tansiyon ilacını almadığı ve uyukladığı tespit edildi. Bu nedenle şoför hakkında Bağırmak Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından dava açılarak tutuklandı.

Kamera kayıtlarının incelenmesi ve yapılan bilirkişi incelemesi sonucunda otobüsün frenlerinin sağlam olduğu belirlendi. Ancak kamera kayıtlarına göre şoförün seyir halindeyken uyukladığı anlaşıldı. Kazanın bu uyku esnasında meydana geldiği düşünülmektedir.

Bağırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, Sefer Baldan hakkında “taksirle birden fazla kişinin ölümüne ve yaralanmasına neden olma” suçundan 15 yıl hapis cezası istemiyle dava açtı. Kazanın ardından ifade veren bir yolcu, şoförün uyukladığını iddia etmişti. Bu korkunç kaza, toplumda derin bir üzüntü yaratmıştır.