İstanbul Barosu’na Kayıtlı Avukat Şantaj ve Tehdit İddialarıyla Gündemde

Bu nasıl avukat

İstanbul Barosu’na kayıtlı olan avukat Serkan K., G.Z. ve ailesi için avukatlık hizmeti sağlamaktaydı. G.Z., avukat Serkan K. ile bir duygusal ilişki yaşadı. Ancak daha sonra G.Z., başka birisiyle evlendi. İddiaya göre Serkan K., G.Z.’nin evli olduğunu bilmekle birlikte, ilişkilerini zorla devam ettirdi. Serkan K., G.Z. ile olan görüşmelerini kaydederek şantaj yaparak evli olduğunu bildiği G.Z.’yi cinsel ilişkiye zorladı. G.Z. ise Serkan K.’nin kendisine gönderdiği videoları eşine ileteceğiyle tehdit edildiğinden dolayı Serkan K.’nin şantajlarına boyun eğmek zorunda kaldı.

G.Z., yaşananları eşine anlattığını Serkan K.’ye bildirdi. Bunun üzerine Serkan K., G.Z.’ye silahı olduğunu, daha önce birçok kadını hastanelik ettiğini ve ailesine de kendine de zarar verebileceğini söyleyerek ölümle tehdit etti. Şantajlara dayanamayan G.Z., avukat Serkan K.’yi bağlı bulunduğu baroya şikayet etti ve eylemlerine son vermesini talep etti. Şikayet sonrasında Serkan K.’nin tehdit ve şantajlarını artırması üzerine G.Z., bu kez Aile Mahkemesi’ne başvurarak korunma talebinde bulundu.

G.Z. şikayetinde, “Daha önceki tartışmalarımızda boğazımı sıkan ve beni öldürmeye çalışan Serkan K., şantajlarını ve tüm yaptıklarını ifşa ettiğim için beni silahıyla öldürebilir. Kendi ve ailemin can güvenliğinden endişe duymaktayım” dedi. Baro yönetimi avukat Serkan K. hakkında soruşturma başlattığı gibi, Aile Mahkemesi de 1 aylık bir süreyle korunma kararı verdi.