İstanbul Beylikdüzü’nde Genç Bir Adamın Hayatını Kaybettiği Trajik Olay: Bilal Zorel’e Saldırı

Savcı katillere acımadı

İstanbul Beylikdüzü’nde meydana gelen bir olayda, genç bir adam olan Bilal Zorel, iki kız arkadaşıyla birlikte AVM’ye gitti. Ancak, olayın ardından Bilal Zorel ve arkadaşlarına saldıran bir kişi yüzünden trajik bir sonla karşılaşacaklardı.

Olay, 16 Eylül 2022 tarihinde meydana geldi. Bilal Zorel ve arkadaşları, bir eğlence mekânında vakit geçirirken, 17 Eylül 2022 sabahı erken saatlerde mekândan ayrıldılar. Arabalarının bulunduğu otoparka doğru yürümeye başlarken, Çağatay Enes Çolak isimli bir sürücü, hızlı bir şekilde üzerlerine sürerek geçmek istedi. Zorel, sürücüye dikkatli olması konusunda uyarıda bulundu ancak bu uyarı saldırganın saldırısını tetikledi.

Çolak ve yanında bulunan arkadaşı Emrah Bayezit, araçtan inerek Bilal Zorel ve arkadaşlarının üzerine yürüdü. Tartışma bir anda büyüdü ve Çolak elindeki sopayı kullanarak Zorel’e saldırmaya çalıştı. Kavganın büyümesini önlemek için müdahale etmeye çalışan Zorel’in kız arkadaşları da yaralandı. Zorel’in arkası dönükken, Çağatay Enes Çolak kafasına defalarca sopayla vurdu. Saldırganlar, olay yerinden kaçtıktan sonra Zorel kan kaybından bayıldı. Maalesef, Bilal Zorel, 21 gün süren yaşam mücadelesinin ardından hayatını kaybetti.

Şüpheliler, savunmalarında Bilal Zorel’in kendilerine küfür ettiğini ve bıçakla saldırdığını ileri sürdüler. Çolak, Zorel’i kendini savunmak amacıyla bacaklarına ve sırtına sopayla vurduğunu iddia etti, ancak kafasına vurmadığını belirtti.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı, bu saldırıyla ilgili olarak Çağatay Enes Çolak ve Emrah Bayezit hakkında “kasten öldürme” suçundan müebbet hapis cezası talebiyle dava açtı. Mahkeme ise olay gününe ait kamera kayıtlarının istenilmesine karar vererek, davayı 29 Kasım tarihinde görülecek.

Bilal Zorel’in ailesinin avukatı İbrahim Yılmaz, savcılığa verdiği dilekçede, olaya ilişkin kamera görüntülerini talep ettiklerini ancak “kameraların bakımda olduğu için kayıt yok” yanıtı aldıklarını belirtti. AVM ve çevresinde bulunan farklı işyerlerine ait olan 8-10 adet kameradan elde edilecek görüntülerin, “kameraların arızalı olduğu” gerekçesiyle elde edilmemesinin şaşırtıcı olduğunu ifade etti.