İstanbul Beyoğlu’nda Cinayet Zanlısı Komşu Gözyaşları İçinde Yakalandı

Cinayetten yırtmak için her yolu denemiş

İstanbul Beyoğlu’nda, 22 Ekim 2022 tarihinde, Mevlüde Aluçlu’nun evinde boğazı kesilerek öldürüldüğü bildirildi. Cinayetin ortaya çıkmasının hemen ardından, komşusu Baran Ünal (27) gözyaşları içinde cesedin yanına gitti. Ancak polis ekipleri güvenlik kameralarını inceleyerek, Aluçlu’nun evinden çıkan son kişinin Ünal olduğunu belirledi. Baran Ünal, gözaltına alındığında tırnaklarını yeni kesmiş ve ellerini alkolle yıkamıştı. Ayrıca, cinayetten önce telefonunu kullananlardan biri Aluçlu’ydı. Ancak sonradan ortaya çıktı ki, Baran Ünal cinayetten sonra Aluçlu’nun telefonuyla kendi telefonunu arayarak şüpheden kaçmaya çalışmıştı.

Baran Ünal o sabah işe giderken oldukça tedirgindi ve arkadaşlarına motosikletten düştüğünü söyledi. Bir ara dışarı çıktı ve patronunu arayarak bir komşusunun öldürüldüğünü söyleyerek izin aldı. Bu sırada Aluçlu’nun bileziğini bozdurmuştu. Eve döndüğünde polisleri karşısında buldu ve cesede sarıldı.

Gözaltına alındığında Baran Ünal ifade vermek istemedi ve adliyeye sevk edildi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Ünal hakkında ‘kasten öldürme’ ve ‘nitelikli yağma’ suçlarından dava açtı. Dava dün görülen duruşmayla karar aşamasına geldi. Duruşma savcısı, Ünal’ın suçtan kurtulmak için her yolu denediğini belirterek müebbet hapis ve 15 yıl hapis cezası talep etti. Mahkeme heyeti, Ünal’a savunma yapabilmesi için süre vererek duruşmayı erteledi.