İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Afetlere Karşı Dayanıklı İstanbul İçin Projelerini Açıkladı

İmamoğlu’ndan emekliye dönüşüm sözü

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Haliç Kongre Merkezi’nde yapılan “Afetlere karşı dayanıklı İstanbul için tam yol ileri” toplantısında şu projeleri özetledi:

YÜZER İSKELELER: Pabuçdere, Kazandere, Sazlıdere, Terkos ve Elmalı barajlarını güçlendireceğiz. 32 deniz yapısını hızla güçlendirmeyi planlıyoruz. Afet durumlarında kullanmak üzere Haliç Tersanesi’nde 8 adet yüzer iskele üreteceğiz.

10 LOJİSTİK MERKEZ: Acil durumlarda İstanbul, Marmara Bölgesi ve diğer şehirler için destek ve yardım organizasyonları yapabileceğimiz 10 adet afet lojistik merkezi için hazırlıklarımızı tamamladık. Bu projeleri yakın gelecekte hayata geçireceğiz.

50 BİN KONUT: Tespit ettiğimiz yaklaşık 200 bin yapının dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Geçtiğimiz dönemde 10 bin konut sözü vermiştik ve Mart sonuna kadar bitirilen projelerle 12 bin konutu teslim etmiş olacağız. 50 bin konutun daha dönüştürülmesi hedefimizdir.

YÜZDE 60’ı İBB’DEN: Dar gelirli vatandaşlarımıza ait 50 bin riskli konutun inşaat maliyetlerinin yüzde 60’ını biz karşılayacağız. Ayrıca dar gelirli emeklilerimizin inşaat maliyetlerinin yüzde 65’ini de biz karşılayacağız. Kentsel dönüşüm sürecine giren tüm vatandaşlarımıza faizsiz ve sabit taksitlerle 2 yıl vadeli ödeme desteği sunmayı planlıyoruz.

EMEKLİYE KİRA DESTEĞİ: Riskli bina ilan edilen yapılarımızda, bakanlık tarafından sağlanan 5 bin 500 liranın üzerine ev sahipleri ve kiracıları dahil olmak üzere 7 bin lira ek kira desteği sağlayacağız.