İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı İmamoğlu, Ataköy Baruthanesi’ni Kültür Sanat Merkezi Olarak Hizmete Açtı

İmamoğlu: Kıracağım rekorlara bakıyorum

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, dün Ataköy Baruthanesi’ni İBB Miras tarafından tamamen yeniden yapılandırılarak kültür sanat merkezi ve yaşam alanı olarak halkın hizmetine sundu. İstanbul’daki 942 kültür varlığının restore edildiğini ifade eden İmamoğlu, gazetecilerin sorularını da şu şekilde yanıtladı:

(AK Parti’den Murat Kurum’un adaylığı): “İlk olarak, Sayın Kurum’a adaylığı hayırlı olsun demek isterim. Umarım İstanbul odaklı bir süreçle nezaketli bir seçim olur.”

(Daha önceki ‘Rakibimi biliyorum’ sözleriyle Erdoğan’ı mı kastettiniz): “Sizin nasıl yorumladığınızı bilemem. Ancak, ‘Rakibimi biliyorum’ cümlesini tekrarlıyorum. Son karar halkımızındır. Kim nasıl yorumlarsa…”

(İstanbul ittifakının 2019’daki kadar kolay olmayacağı yönündeki sözleri): “Siyasi ittifakın 2019’da olduğu gibi olmayacağını ve dolayısıyla bu dönemin daha zorlu olduğunu ifade ettim. Ancak, ben tam aksine ‘İstanbul İttifakı’nın daha kolay olabileceğini ve kentle ilgili konularda uzlaşmanın daha güçlü olabileceğini düşünüyorum. Örneğin Kanal İstanbul gibi projelerin bu şehre zararlı olduğunu, en az bu şehirde yaşayan yüzde 65 insan biliyor. Biz de bunun karşısında olduğumuzu söylüyoruz. Bu ve benzeri birçok maddeyi sıralayabiliriz. Biz bu maddelerin altına imza atarız. Ve bizim bu imzayı attığımızda, en az yüzde 60-65’lik kesimin imza atıp uzlaşabileceğini düşünüyoruz. İşte bu İstanbul ittifakıdır. Biz bunu rahatlıkla kurarız ve kuracağız.”

(Performansı seçime kadar devam ettirebilecek misiniz): “İstanbul seçimi nefes kesen, büyük bir güç gerektiren bir süreçtir. Dolayısıyla, rakibin pozisyonuna bakmaksızın, kendi rekorlarını kıran bir maraton koşucusu veya 100 metrelik bir sprinter gibi sürece odaklanmayı gerektirir. Ben de böyle bir adayım. Kimin arkamda koştuğuna bakmam. Ben, önümde kırmaya devam edeceğim rekorlara odaklanarak koşmaya devam edeceğim. Sonucu Allah bilir.”