İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP ve AK Parti Üyeleri Arasında Tartışma Başladı

Canpolat’ın CHP kongresindeki sözleri İBB Meclisi’ni karıştırdı

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisinde CHP ve AK Parti üyeleri arasında yaşanan tartışma, geçtiğimiz hafta sonu gerçekleşen CHP 38. Olağan İstanbul İl Kongresi’nde il başkanlığına aday olan Cemal Canpolat’ın konuşmasının hatırlatılmasıyla başladı. AK Parti Meclis Üyesi Murat Türkyılmaz, Canpolat’ın kongrede yaptığı konuşmanın bir bölümünü dinleterek CHP üyelerini rahatsız etti. CHP meclis üyeleri, bu durumu protesto etmek amacıyla sıralara vurarak tepkilerini gösterdiler.

Tartışma kısa bir süre devam ettikten sonra, İBB Meclisi Temel Haklar Komisyonu Başkanı olan AK Partili Ali Rıza Teke’nin İstanbul İl Başkanı adayı Cemal Canpolat’ın sözlerini dikkate alarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve yardımcılarının önemli bir destek sunduklarını ve seçilmesi için çaba harcadıklarını iddia etmesiyle olaylar daha da karmaşıklaştı.

Ali Rıza Teke, “CHP İstanbul İl Başkanı adayı Cemal Canpolat’ın ifadelerine göre, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ekibi seçimden önce destekledikleri adayın seçilmesi için çeşitli taktikler uygulamış olabilirler mi?” şeklindeki soru önergesini meclis üyelerinin oylarına sundu. Oylama sonucunda, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı makamının incelenmesi kararı alındı ve çoğunluk oyuyla sevk edildi.