“İstanbul Jandarma KOM Şube’den Uyuşturucu Baronlarına Darbe: Milyonlarca TL Değerindeki Uyuşturucuya El Konuldu”

İskoçlar çetesi de ‘kafes’lendi


İstanbul Jandarma KOM Şube’den Büyük Operasyon: “İskoçlar Çetesi” Çökertildi

İstanbul İl Jandarma Komutanlığı KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, “İskoçlar çetesi” olarak tanınan bir çete grubunun faaliyetlerini inceledi ve onları ortaya çıkarmak için teknik ve fiziki gözlem altına aldı. Yapılan derinlemesine inceleme sonucunda, çetenin uyuşturucu üretimi ve ticareti yapan 38 üyesi belirlendi. Belirlenen çete üyelerine, İstanbul merkezli olmak üzere Tekirdağ ve Gaziantep’teki adreslerinde eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.

38 Kişi Gözaltına Alındı: Çetenin Tüm Mal Varlığına El Konuldu

{“Kafes-17”} ismi verilen bu kritik operasyon sonucunda, çeteye liderlik eden şahıs da dahil olmak üzere 38 kişi gözaltına alındı. Gerçekleştirilen aramalar sonucunda; 23 kg kokain, 95 kg eroin, 165 kg skunk, 15 kg metamfetamin, 10 bin 500 adet sentetik uyuşturucu hap, çok sayıda tabanca, büyük miktarda altın ve dövize el konuldu. Ele geçirilen bu maddelerin toplam değerinin 200-250 milyon TL civarında olduğu ve çetenin bütün mal varlığına el konulduğu belirtildi. Gözaltına alınan 38 kişiden 8’i ifade işlemlerinin ardından tutuklanırken, kalan 30 kişinin ifade işlemlerine devam edildiği belirtildi.

İçişleri Bakanı Yerlikaya: “Organize Suç Örgütlerine Nefes Aldırmayacağız”

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, gerçekleşen operasyonun ardından sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Aziz milletimizin bilmesini isterim ki organize suç örgütlerine, zehir tacirlerine, halkımızın huzurunu bozanlara hayatı dar edeceğiz, nefeslerini keseceğiz. Operasyonları düzenleyen kahraman jandarmamızı tebrik ediyorum. Allah ayağınıza taş değdirmesin. Aziz milletimizin duaları sizlerle. Hangi büyüklükte olursa olsun, organize suç örgütlerini çökertip adalete teslim edeceğiz” ifadelerine yer verdi.

Çetenin Adı Nereden Geliyor?

Çetenin lideri ve erkek kardeşi, doğdukları ve büyüdükleri yerde sarışın oldukları için mahalleliler tarafından İskoçlara benzetiliyordu. Kardeşler çete faaliyetlerine başladığında, çetelerinin adını “İskoçlar Çetesi” olarak belirlediler ve bu isimle de tanınırlar.