İstanbul Kurultayında CHP Liderlik Yarışı Heyecanı! Delege Savaşı Başladı

CHP’de kurultay provası... 2 adaylı bıçak sırtı yarış

CHP’nin İstanbul’daki liderlik yarışına gözler çevrildi. Bugün düzenlenecek olan İstanbul kurultayı, genel merkez temsilcileri ve değişimciler arasında son dakikaya kadar süren delege savaşına ev sahipliği yapacak. Eski il başkanı Cemal Canpolat ve Bahçelievler İlçe Başkanı Özgür Çelik, bu yarışta birbirleriyle mücadele edecek.

İstanbul’un 40’a yakın ilçesiyle birlikte 196 delege sayısıyla gerçekleşecek olan kurultay, “büyük kurultay provası” olarak nitelendiriliyor. İstanbul’daki yarış, doğal delegelerle birlikte 250’ye yakın delegeyi büyük kurultaya gönderecek olması nedeniyle “son derece önemli” olarak değerlendiriliyor. Kulislerde ise bu yarışın “bıçak sırtında” olduğu yorumları yapılıyor. İstanbul delegelerinin oyları, yarışın sonucunu belirleyecek. Taraflar ise önemli isimlerini kullanarak delegelerle son ana kadar yoğun bir şekilde temas halinde oldu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine yakın olan milletvekilleri ve parti içinde etkili isimlerle birlikte sahada aktif bir rol oynarken, genel merkez temsilcileri de Zeynel Emre ve Yunus Emre gibi Genel Başkan Yardımcıları, eski Teşkilat Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ve Canan Kaftancıoğlu ile birlikte çalışıyor.

Kurultay, Haliç Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek ve kürsü mücadelesine de sahne olacak. Adaylar Cemal Canpolat ve Özgür Çelik dışındaki konuşmaların asıl mücadelesinin Ekrem İmamoğlu, Canan Kaftancıoğlu ve Oğuz Kaan Salıcı arasında gerçekleşeceği vurgulanıyor. Kurultay öncesinde taraflar, kendilerinin önceliğe sahip olduğunu belirten açıklamalar yaparken, divan başkanlığı için eski İstanbul Milletvekili Çetin Soysal’ın adı geçiyor. Divan üyelikleri ise taraflar arasında paylaşılacak. İstanbul kurultayı, bazı illerde ve ilçelerde kavgalara yol açan “blok” veya “çarşaf” liste tartışmalarını da beraberinde getiriyor. Kulislerde, her iki tarafın da mümkün olduğunca fazla delege sayısına sahip olabilmek adına çarşaf listeye sıcak bakmadığı, ancak bu konunun kurultay sürecinde netleşebileceği konuşuluyor.