İstanbul Mahkemesinde Kedi Katiline Cezai İşlem: Ibrahim Keloğlan’a 2 Yıl 6 Ay Hapis Cezası!

Eros’un katiline iyi hal isyanı

İstanbul Başakşehir’de Kediyi Tekmeleyerek Öldüren İbrahim Keloğlan Mahkemede!

İstanbul Başakşehir’de ‘Eros’ adlı kediyi tekmeleyerek öldüren İbrahim Keloğlan, dün Küçükçekmece 16. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yeniden hâkim karşısına çıktı. Ancak duruşmadan önce yüzlerce hayvansever tepki için adliyeye akın etti. Adliye koridorunda bekleyenler “Katil İbrahim” sloganları attı. Adliye güvenliğinin yanı sıra Çevik Kuvvet polisleri de güvenlik önlemi aldı.

Duruşma salonunun koridoru izleyicilere kapatıldı. Saat 11.30’da başlayan duruşma gergin geçti. İbrahim Keloğlan savunmasını yaparken sık sık sustu. Hâkim, Keloğlan’a “Ezbere savunma yapma, içinden ne geliyorsa söyle” uyarısında bulundu.

İbrahim Keloğlan, yaptığı son savunmada, “Beni tamamen yalnız bıraktılar. Söylemek istediğim çok şey var. İddialar tamamen yalan ve iftira. Hâlâ baktığım bir kedim var. Dağlık ve köylük alanlarda besleme yaptığıma dair videolar var. Ben devletime güveniyorum. Geldim, beyanlarımı kendim verdim. Bugüne kadar kaçmadım, bunca şeye rağmen geldim” dedi. Mahkeme İbrahim Keloğlan’a ‘kasten hayvan öldürme’ suçundan 3 yıl hapis cezası verdi. Ceza iyi hal indirimiyle 2 yıl 6 aya düşürüldü.

İstanbul Barosu Hayvan Hakları Merkezi temsilcisi Avukat Cansın Tereci, karara ilişkin yaptığı açıklamada, “Üst sınır 4 yıl ama bu uygulanmıyor. Kanunların acilen düzenlenmesi, cezaların artırılması gerekiyor ve bunun uygulanması gerekiyor. Biz sürece itiraz edeceğiz” dedi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç ise verilen cezanın, Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında bugüne kadar verilen en yüksek ceza olduğunu belirterek, “Her canlının yaşam hakkı kutsaldır. Can dostlarımıza karşı yapılan her türlü kötü muamelenin karşısında olmayı sürdüreceğiz” dedi.