İstanbul Metro Saldırısı: Şüpheli Gözaltında

Suriyeli çocuğa saldırıya gözaltı

İstanbul’da Metroda Suriyeli Çocuğa Yapılan Saldırıyı Kınıyoruz

İstanbul’da Yenikapı – Hacıosman seferini yapan metroda, 22 Ağustos saat 21.10 sıralarında satış yapan Suriyeli bir çocuğa iki kişi saldırdı. Saldırı anı, cep telefonuyla kaydedilen görüntülerde görüntülendi. Saldırganın çocuğu dövdüğü, çocuğun ağladığı ve çevredeki yolcuların duruma müdahale etmeye çalıştığı görülüyor.

Olayın ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları belirtti: “İstanbul’da metroda satış yapan yabancı uyruklu bir çocuğa fiziksel saldırıda bulunan şüpheli hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatılmıştır.” İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ise sosyal medya üzerinden şüphelinin gözaltına alındığını duyurarak şunları ekledi: “Şüpheli şahıs bugün yakalanarak gözaltına alınmıştır. Çocuklar dünyanın en masum varlıkları, en büyük zenginliğimizdir. Çocuklara yönelik şiddet asla kabul edilemez.”

Olay sosyal medyada büyük tepki çekerken, hükümet yetkilileri de konuya duyarlı yaklaşarak şiddeti kınadılar. Soruşturmanın devam ettiği belirtilirken, kamuoyundan da olaya duyarlılık gösterilmesi istendi.