İstanbul Pendik’teki Markette Skandal: Çöpe Atılan Domateslerle İlgili İnceleme Başlatıldı

Pendik'teki görüntüler tepki çekmişti! İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü'nden çöpe dökülen domateslerle ilgili açıklama

İstanbul Pendik’teki bir markette dün, sosyal medya üzerinde paylaşılan bir video büyük tepkilere neden oldu. Videoda, market çalışanlarının kasalar dolusu domatesi çöpe attığı görülüyor. Bu olayın ardından İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü, söz konusu markette incelemelerde bulundu.

İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre, 17 Ağustos 2023 tarihinde sosyal medyada yayınlanan domateslerin çöpe atıldığı görüntüler üzerine hızlı bir şekilde gerekli inceleme ve denetimler gerçekleştirildi. İncelemeler sonucunda, Üst Kaynarca-Pendik adresinde bulunan marketteki “Domates Rıo” cinsi ürünün 3 ton olduğu belirlendi. Ancak, 882 kilosu satışa uygun olmayan ürünler ayrılarak çöpe atıldığı tespit edildi. Bu konuda Ticaret İl Müdürlüğüne ve Ticaret Bakanlığına 882 kiloluk fireye ilişkin belgeler ve fotoğraflar sunuldu.

Yapılan incelemeler sırasında, “Domates Rıo” cinsi ürünün künye bilgisinin olmadığı da ortaya çıktı ve bu durum için idari işlemler başlatıldı. Ayrıca, markette bulunan diğer ürünlerin denetiminde ise 20 ürünün Fiyat Etiket Yönetmeliği’nin 5/1 maddesine aykırı olduğu belirlendi ve 6502 sayılı Kanun gereği idari para cezası uygulandı.

Bu olayın ardından market işletmesiyle ilgili yasal süreç başlatıldı ve gerekli cezai yaptırımlar uygulanacak. İstanbul Ticaret İl Müdürlüğü, benzer durumların yaşanmaması ve tüketicilerin haklarının korunması amacıyla denetimlerini sürdüreceğini belirtti.