İstanbul Santa Maria Kilisesi Saldırısı Sonrası Papalık Vekili Palinuro: “Türkiye’ye Güveniyoruz, Adalet Olacak”

Papalık vekili ilk röportajını CNN TÜRK’e verdi

İstanbul Sarıyer’deki Santa Maria Kilisesi saldırısının ardından CNN Türk’e verdiği röportajda, İstanbul Latin Katolik Cemaati Episkoposu ve Papalık Vekili Massimiliano Palinuro, cemaatinin şok olduğunu ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın aramasının cesaret ve teselli verdiğini söyledi. Palinuro, Türkiye’nin hukuk düzenine güvendiklerini belirterek gerçeğin ortaya çıkacağına ve adaletin sağlanacağına inandıklarını dile getirdi.

Episkopos, saldırının haberi Katolik Katedrali’ndeki sabah ayininde öğrendiğini ve cemaatinin şok olduğunu ifade etti. Erdoğan’ın cemaati aramasının cesaret ve teselli veren bir jest olduğunu söyleyen Episkopos, destekleri ve yakınlıkları için çok minnettar olduklarını vurguladı. Bakanların ve yerel yetkililerin kiliseyi ziyaret ederek başsağlığı mesajı paylaştığını belirten Palinuro, gerçekten yanlarında durduklarını ifade etti. Cemaatin Türkiye’nin hukuk düzenine güvendiğini ve gerçeğin açığa çıkacağına inandığını söyledi.

Hayatını kaybeden kişinin yakın bir dostları olduğunu belirten Palinuro, onun Kiliseyi ziyaret edip dua ettiğini ve değerli bir insan olduğunu belirtti. Saldırının hemen ardından Vatikan Büyükelçisi’nin kendisini aradığını belirten Palinuro, Papa’nın tüm Katolik dünyasını duaya çağırdığını ve Türkiye için dua istediğini aktardı.

Terör saldırısı olabileceğini düşündüğünü söyleyen Palinuro, bu tür olayların sadece cemaate değil tüm Türkiye’ye zarar verdiğini ve yurtdışında kötü bir imaj oluştuğunu belirtti. Ülkeye hizmet etmek amacıyla Türkiye’ye geldiğini vurgulayan Palinuro, barış için çalışmak istediklerini ve bizlerin birbirimizi daha iyi tanıyarak kardeş olduğumuzu fark etmemiz gerektiğini söyledi. Bizlerin bir aileye ait olduğumuzu ve aynı değerlere sahip olduğumuzu vurgulayan Palinuro, ikinci vatanı olarak sevdiği ülkeye hizmet etmek için burada olduğunu ifade etti.