İstanbul Seçimlerinde Ekrem İmamoğlu Zafer Kazandı

Yerel Seçim Sonuçları 2024 | İmamoğlu yeniden

“`html

Ekrem İmamoğlu 2024 İstanbul Seçimlerini Kazandı

31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri’nde İstanbul’daki merakla beklenen sonuçlar açıklandı. 33 bin 327 sandıkta 11 milyon 314 bin 534 seçmen oy kullandı. 22 siyasi parti ve 27 bağımsız adayın yarıştığı seçimde, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yine CHP adayı olarak ön plana çıktı. 2019 seçimlerinde az bir farkla kazandığı seçimi, bu sefer oy farkını artırarak tekrar kazandı.

Resmi olmayan sonuçlara göre, İstanbul’da sandıkların yüzde 73.41’i açıldı ve oy sayımı tamamlandı. Ekrem İmamoğlu, toplam geçerli oyların yüzde 50.4’ünü alarak seçimin galibi oldu. Rakibi Cumhur İttifakı’nın adayı Murat Kurum ise yüzde 40.87 ile ikinci sırada yer aldı. Diğer adaylar ise daha düşük oranlarda oy aldılar.

Cumhur İttifakı’nın İstanbul’daki kentsel dönüşüm projelerine odaklanan adayı Murat Kurum’un seçim kampanyası etkili olsa da, İstanbulluların çoğunluğu tekrar Ekrem İmamoğlu’nu tercih etti.

Ayrıca, İstanbul Genel Meclisi’nde CHP’nin üstünlüğü de göze çarptı. 2019 seçimlerindeki oy oranını artıran CHP, mecliste AK Parti’ye karşı üstünlük elde etti. AK Parti’nin 2019’daki oy oranı düşerken, CHP’nin oy oranı ise yükseldi.

Seçim sonuçları açıklandıktan sonra CHP İstanbul İl Binası’nda sevinçli bir hava esti. Ekrem İmamoğlu, seçim sonuçlarını binada takip ederken, destekçileri ve gazeteciler büyük bir coşkuyla karşıladılar. İmamoğlu, kazandıkları başarının İstanbul halkının birlik ve beraberliği sayesinde gerçekleştiğini belirtti.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, seçim zaferinin ardından yaptığı teşekkür konuşmasında, “İstanbul halkı bize yeni dönemdeki yetkiyi verdi. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.

Ayrıca, İstanbul’daki belediye başkanlıklarında kadın adaylar da ön plana çıktı. CHP’li Esin Köymen Maltepe, Ayşegül Özdemir Ovalıoğlu Bakırköy ve Sinem Dedetaş Üsküdar Belediye Başkanlıklarını kazanan kadınlar arasında yer aldı.

“`