İstanbul ve Ankara’da Yağmur Felaketi

İstanbul ve Ankara'da sağanak yağış etkili oldu

İstanbul’da Yağmur Hayatı Felç Etti

Son günlerde kavurucu sıcakların etkisi altındaki İstanbul’a, akşam saatlerinde şiddetli yağmur yağdı. Mega kentin işlek noktalarından Taksim’de, yağmura hazırlıksız yakalananlar zor anlar yaşadı. Kimisi metro ve otobüs duraklarına sığınırken; kimisi de başını kapatıp ıslanmamaya çalıştı.

Yağmur şemsiye satıcılarına yaradı. Bazı vatandaşlar yağmurdan korunmak için şemsiye aldılar. Anadolu Yakası’nda da akşam saatlerinde başlayan yağış, sürücülerin ana arter yollarda kontrollü bir şekilde seyretmelerine yol açtı. Yağış, birçok semtten görüntülendi ve akşam saatlerinde de etkisini sürdürecek.

Ankara’da ise Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarı doğrultusunda etkili yağmur ve dolu başladı. Şehrin birçok bölgesinde yollarda su birikintileri oluştu ve araçlar ilerlemekte zorluk çekti. Etimesgut, Çankaya, Yenimahalle ve Sincan gibi ilçelerde yaşanan sel suları, çevredekilerin kameralarına yansıdı.

Özellikle Ankara Ulus’ta bulunan tarihi Samanpazarı’nda, yaşanan dolu ve şiddetli yağmur zarara neden oldu. Sel sularının etkisiyle tezgahtaki mallar sürüklendi, esnaf kepenklerini indirerek mallarını korumaya çalıştı. Yüksek Hızlı Tren Garı’nın tavanından su sıkıntısı yaşanırken, Siteler bölgesinde sel suları yarım metreye kadar yükseldi.

Trakya’da da yaşanan yağmur ve dolu yağışı, trafik kazalarına neden oldu. Edirne, Kırklareli ve Tekirdağ’da aniden bastıran dolu nedeniyle araç camları kırıldı ve sürücüler zor anlar yaşadı. Trafik ekipleri, su baskını ve dolu riskine karşı sürücülere tedbirli olmaları konusunda uyardı.