İstanbul ve Türkiye Genelinde Ormanlık Alanlara Girişler Yapılan Yasaklamalarla Kısıtlandı

Ormanlara giriş yasaklandı

İstanbul Valiliği, orman yangınlarını önlemek amacıyla bazı mesire alanları dışında ormanlık alanlara girişleri 15 Ekim tarihine kadar yasakladı. Sıcak hava ve yoğun insan ve araç hareketliliği sebebiyle orman yangınlarının çıkabileceği düşünülüyor. Ormanlık alanlarda mangal yakmak, nargile, ateş yakmak ve tüp kullanmak kesinlikle yasaklandı. Ancak yasaklı alanlara sokak hayvanları için girmek isteyen vatandaşlar, kimliklerini belirterek ve ilgili birimlerden izin alarak ormanda yaşayan sokak hayvanlarını besleyebilecekler.

Osmaniye Valiliği 1 Haziran tarihinden itibaren ormanlık alanlara giriş – çıkışların yasaklandığını açıkladı. Çanakkale’de giriş 26 Haziran’dan itibaren 15 Eylül’e kadar, Muğla’da bazı bölgelerde 31 Ekim’e kadar ve Manisa’da ise il genelindeki 1 Haziran tarihinden 31 Ekim tarihine kadar girişlerin yasaklandığı ormanlık alanlar belirlendi.

Bu kararların alınmasının amacı, orman yangınlarının önüne geçmek ve doğal alanları korumak. Vatandaşların bu yasaklara uyması hayatımızı, doğamızı ve geleceğimizi koruma adına olmazsa olmaz bir görev.