İstanbul’a Kar Yağışı İçin 10 Ocak Tarihinden Tahmin Verildi

İstanbul'a kar geliyor! Prof. Dr. Orhan Şen net tarih verdi... '2 sene önceki gibi bir yağış olabilir'

İstanbul’a Kar Yağışı için Tarih Verildi
Türkiye, yeni yıla yağışsız bir havayla girerken, İstanbul’da ise henüz bahar gibi bir hava hakim. Ancak CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, İstanbul’a kar yağışı için 10 Ocak tarihini işaretledi. Şen, canlı yayında yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Hava sıcaklıkları ortalamanın üzerinde seyretti ve yağışlar azdı. Ancak 10-11 Ocak gibi soğuk hava dalgası bekleniyor ve İstanbul’da kar yağışı görülecek. Henüz 10 gün var, ancak bu olasılık daha da artabilir. Sıcaklıklar 5-6 dereceye kadar düşebilir. Eğer sistemler değişmezse, bu sistemin İstanbul’da kar yağışı yapacağını tahmin ediyorum.”

Kışın Geç Gelmesinin Yaz Sıcaklarıyla İlgisi Yok
Prof. Dr. Orhan Şen, kışın geç gelmesinin 2023’ün en sıcak yılı olmasıyla veya küresel ısınmayla hiçbir ilgisi olmadığını vurguladı. Şen, “Kış kışlığını yapacak. Ocak ve şubat aylarında kışın etkilerini hissedeceğiz. 2 sene önceki gibi yoğun bir kar yağışı da olabilir. Şiddeti ve miktarını ilerleyen günlerde bildireceğiz. 3-4 gün sürecek bir soğuk hava dalgası bekleniyor. İstanbul’da ise ne kadar kar yağacak, bunu göreceğiz” dedi.

Isı Adasının Etkisi
İstanbul’da ısı adası etkisinin her zaman geçerli olduğunu belirten Şen, İstanbul’un büyük bir şehir olması sebebiyle çevre illere göre ortalama olarak 3-4 derece daha sıcak olduğunu söyledi. Ancak Şen, bu etkinin bu seferki soğuk hava dalgasıyla bertaraf edileceğini ve İstanbul’da da kar yağışının gerçekleşeceğini tahmin etti.

Kar Yağışı Tahmini
Prof. Dr. Orhan Şen’e göre, kar yağışı tahmini İstanbul’da Perşembe akşamı başlayıp Cuma gününe kadar etkili olacak. Tahminlere göre, bu sistem hafta sonuna kadar devam edecek ve ardından Anadolu’ya doğru kayacak. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün yayımladığı 5 günlük hava tahminine göre, Perşembe günü ülkemizin geniş kesimlerinde yağış bekleniyor.

Hava Durumu Tahmini
Meteoroloji Genel Müdürlüğü son değerlendirmelerine göre, ülkenin iç ve batı kesimlerinde parçalı bulutlu, Marmara’nın batısı, Güney ve Kıyı Ege, Batı Akdeniz ile Konya, Kırşehir ve Mersin’in batı ilçelerinde aralıklı yağışlı bir hava bekleniyor. Antalya’nın doğu ilçelerinde ise gece saatlerinden sonra yerel olarak kuvvetli yağışlar görülmesi bekleniyor. Sabah ve gece saatlerinde yer yer pus ve sis oluşabileceği uyarısında bulunuldu.

Uyarılar
Meteoroloji Genel Müdürlüğü, özellikle Antalya’nın doğu ilçelerinde kuvvetli yağışların olabileceği konusunda uyarıda bulundu. Sel, su baskını ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuz koşullara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği ifade edildi.